fbpx
Начало » Бакалавър » Студенти от Варненския свободен университет с новаторски визии за изграждането на пешеходен надлез

Студенти от Варненския свободен университет с новаторски визии за изграждането на пешеходен надлез

  • netpro
  • 13 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за Студенти от Варненския свободен университет с новаторски визии за изграждането на пешеходен надлез
Nadlez studenti

Работна среща на студентски екип с кмета на район „Владислав Варненчик“ г-н Николай Костадинов се проведе в кая на месец май 2017 г. Срещата е част от работата на Студентската лаборатория „Варна – град за хората“. Студентите от специалност „Архитектура“ и „Строителство на сгради и съоръжения“ представиха визии за пешеходен надлез на бул. „Трети март“. 

На срещата освен кмета на района присъстваха началникът на отдел „Устройство на територията” – инж. Дора Атанасова, както и представители на преподавателския състав на Архитектурния факултет на ВСУ „Черноризец Храбър” – доц. д-р инж. Милена Кичекова – ръководител на катедра „Строителство на сгради и съоръжения и д-р инж. Николай Кузманов. 

В работна атмосфера бяха обсъдени параметрите на бъдещото съоръжение, което има за цел да улесни безопасното преминаване на пешеходци през един от най-оживените  булеварди в града – „Трети март“. 

На място беше направен обстоен оглед от екипа студенти и преподаватели за запознаване с реалните условия.  

В района има висока интензивност на движение на пешеходци, не само заради преминаващите линии на градския транспорт, но и поради наличието на училища, детски градини, хипермаркети, заведения за хранене, различни търговски обекти и паркова среда. Ето защо изграждането на подобно съоръжение би била от изключителна полза с оглед безопасността на гражданите и създаването на достъпна градска среда. 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top