fbpx
Начало » Бакалавър » Студенти организират почистване на Студентски град

Студенти организират почистване на Студентски град

  • netpro
  • 14 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Студенти организират почистване на Студентски град
studentski grad - nice

Инициативният съвет на студентските съвети на висшите училища в София организира на 17 април 2016 г. почистване на Студентски град. Това е поредната инициатива на младите хора, свързана с подобряването на средата и условията за живот в тази част на столицата.

За първи път почистването е организирано общо от студентите от всички университети в София.

Материалите за почистване са предоставени от Столична община и могат да бъдат получени от домовите съвети на общежитията или от някой от трите пункта, които ще бъдат разкрити пред Университета за национално и световно стопанство, Зимния дворец и зала „Христо Ботев“.

Почистването ще започне в 10.00 часа.

Столичната община се ангажира и с извозването на събраните отпадъци.

В Инициативния комитет на Софийските студентски съвети участват студенти от Софийския университет „Св. Климент Охридски“, Университета за национално и световно стопанство, Нов български университет, Химикотехнологичния и металургичен университет, Медицинския университет, Техническия университет, Лесотехническия университет, Националната спортна академия „Васил Левски“, Университета за архитектура, строителство и геодезия, Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“, Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ и Университета по библиотекознание и информационни технологии.

Студентите от софийските висши училища се организират, за да защитят правото на студентите на безопасна среда за живот, отговаряща на европейските норми. Тяхна инициатива е активното взаимодействие с общинските власти в София за подобряване на осветеността в Студентския град. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top