fbpx
Начало » Конкурси и стипендии » Стипендии в размер на 10 000 лв. за обучение в чужбина, ако се върнеш в България

Стипендии в размер на 10 000 лв. за обучение в чужбина, ако се върнеш в България

  • netpro
  • 27 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Стипендии в размер на 10 000 лв. за обучение в чужбина, ако се върнеш в България
default-press

 

Сдружение Тук-Там създаде фонд за стипендии с идеята да подкрепя мотивирани българи, които искат да продължат образованието си в чужд университет и след това да се върнат да работят за България. През 2016/2017 г. в пилотната фаза на проекта, наречен „Иди, учи и се върни„, организацията ще даде две стипендии на обща стойност 10 хиляди лева за образователна степен магистър. Крайният срок за кандидатстване е 17 юни, а пълните условия могат да се видят на http://fund.tuk-tam.bg/

 

Организаторите вярват, че положителната промяна тук в България зависи от нас и можем да я постигнем, черпейки опит и от там. Изключително ценни за цялото ни общество могат да бъдат знанията, които студентите придобиват в чуждите университети; уменията, с които се сдобиват при стажовете си в чуждите компании, както и разширеният мироглед, който развиват при общуването си с хора от цял свят.

 

Освен финансовата подкрепа и възможността да получат образование в чуждестранен университет, одобрените кандидати ще бъдат подкрепяни от Тук-Там за бъдещото им професионално развитие, ще бъдат популяризирани сред контактите на организацията и ще станат част от общност на млади професионалисти с опит или образование в чужбина.

Средствата за стипендията са събрани от индивидуални дарители, сред които са изпълнителни директори на някои от най-големите компании в България. Посолството на САЩ в София пък подкрепя финансово комуникационната кампания на фонда. Ако проектът бъде успешен в пилотната си фаза, организацията планира да увеличава броя на стипендиантите с всяко следващо издание.

 За да вземете участие в конкурса, трябва да отговаряте на следните условия. 

·         да имате само българско гражданство;

·         да притежавате бакалавърска степен, придобита между 1 януари 2011 г. и 31 юли 2016 г.;

·         да можете да предоставите потвърждение за прием в университет към 31 юли 2016 г. с начална дата на курса на обучение през 2016 г.;

·         да можете да докажете високо ниво на владеене (B2) на езика, на който ще се провежда обучението;

Предимство ще бъде дадено на тези, които до момента не са учили в чужбина, имат професионален опит, свързан с желаната специалност, и са социално ангажирани чрез странични активности.

Крайният срок за кандидатстване по документи е 23.59 ч. на 17 юни 2016 г. Одобрените след този етап кандидати ще получат отговор на 24 юни, след което ще трябва да запишат видео с дължина до 2 минути и да разкажат как виждат бъдещето си в България. Останалите след втория кръг ще получат покана за интервю до 8 юли. Двамата стипендианти ще бъдат избрани между 11 и 13 юли от комисия, съставена от вътрешни и външни оценители. Пълните условия за кандидатстване могат да бъдат намерени на страницата: http://fund.tuk-tam.bg/

По време на програмата си в чуждестранния университет стипендиантите ще информират “Тук-Там” за хода на следването си. След завършването си ще могат да останат до 6 месеца в чужбина за стаж или работа по проект. След изтичането им ще трябва да се завърнат и да бъдат наети на работа в България за период от поне една година.

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top