fbpx
Начало » Бакалавър » Стипендии за обучение в Германия

Стипендии за обучение в Германия

  • Milena Uzunova
  • 02 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за Стипендии за обучение в Германия

Германия не е само една от най-евтините дестинации за обучение в Европа, но страната има и безупречна международна репутация. Тя е една от държавите с най-много университети в престижните класации на QS World University Ranking. В последните години Германия предлага все по-голям брой програми на английски. Ако искате да учите в Германия, разгледайте нашия пътеводител за изучаване в Германия:

Държавни стипендии за обучение в Германия

–     DAAD Scholarships – Германската служба за академичен обмен (DAAD) предлага много стипендии за чуждестранни студенти, за да учат в Германия. Кликнете на линка, за да разберете за предлаганите стипендии.

–        Erasmus+ – Програмата, която предоставя най-много стипендии в ЕС. Еразъм+ се ръководи от Европейската комисия, която финансира студенти за обучение в Европа. Тя предоставя безвъзмездни средства за покриване на разходите за живот, като от младежите се очаква просто да участват в нея.

 

Неправителствени стипендии за обучение в Германия

–        Alfred Töpfer Foundation – стипендия за студенти от Европа (с изключение на Германия), Израел и Турсия, които търсят образование (с изключение на бакалавърски програми) в области, свързани с култура, социални науки, изкуство или селско и горско стопанство. В момента кандидатстването не е отворено, като следващия кръг започва в края на 2017г.

–        Einstein International Postdoctoral Fellowship – Стипендия, спонсорирана от фондация „Айнщайн“ за следдипломни изследвания в университет в Берлин.

–        Heinrich Böll Scholarships for International Students – Стипендии за чуждестранни студенти за магистърска или докторска степен, които желаят да учат в Германия в акредитирана институция.

–        Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS) Scholarships – Месечни стипендии за магистърски и докторски програми са на разположение за чуждестранни кандидати под 30 години, които са завършили висше в страната си. Ще трябва да предоставите диплома за средно образование, както и доброволно да сте участвали в организации или събития свързани с доброволчеството. Също така е важно да имате интереси в сферата на политиката.

–        Kurt Hansen Science Scholarships – Научни стипендии за обучение в Германия, финансирани от фондация „Байер“. Отворени са за студенти, които ще се обучават да бъдат преподаватели в областта на науката.

–        Marie Curie International Incoming Fellowships (IIF) for Developing Countries – Стипендии за следдипломна научна дейност за чуждестранни студенти, които желаят да учат в Германия. Финансирано от Европейската комисия.

–        Deutschland Stipendium – Стипендии за заслуги. Стойността им е 300 евро на месец и са на разположение на високо талантливи студенти, записани в немски университети. Националността не оказва влияние върху шансовете да се спечели стипендията.

–        The Helmholtz Association – Годишните стипендии са на разположение на докторанти и завършили докторанти от цял свят, като им дава възможност да направят платено изследване в Helmholtz Center в Германия.

 

Специализирани стипендии за обучение в Германия

–          Bremen International Graduate School of Social Sciences (BIGSSS) – Възможности за докторанти и завършили докторанти да учат в Германия в университета в Бремен.

–          DRD Scholarships for Sub-Saharan Africans – Стипендии основани на заслуги за студенти от развиващите се страни в Африка. Програмата е обвързана с UWC в Южна Африка.

–          Frankfurt School of Finance and Management Doctoral Tuition Waivers – 10 стипендии за докторанти, които учат на английски във Франкфурт в областта на финансите, счетоводството, математика и бизнес администрация.

–          FRIAS Cofund Fellowship Programme for International Researchers – Немски стипендии за чуждестранни студенти, за да учат в университета във Фрайбург. Програмата е за научни изследвания.

–          Hamburg University of Applied Sciences Masters Scholarships – Стипендии за чуждестранни студенти (за всички предмети без дизайн, обществено здраве и публичен мениджмънт), записани в магистърска програма на университета.

–          HHL International MSc Scholarship for Effective and Responsible Leadership – Възможности за стипендии за обучение по мениджмънт за магистри в HHL Лайпциг Graduate School of Management.

–          Humboldt University International Research Fellowships – възможности за изследователски стипендии за чуждестранни студенти, които се занимават с научни изследвания по история, антроплогия, право, социология, политически науки, география, икономика в университета Хумболт.

–          International Doctoral Positions at Graduate School of East and Southeast European Studies – стипендии за обучение на висшите в Ludwig-Maximilians-Universität Munich или Universität Regensburg като научен сътрудник на Източна или Югоизточна Европа.

–          International PhD Fellowships at Max Planck Research School for Ultrafast Imaging and Structural Dynamics – стипендии за чуждестранни студенти на докторантури за обучение в университета в Хамбург в областта на физиката или химията.

–          KAAD Scholarships for Developing Countries – Стипендии за чуждестранни студенти от развиващите се страни (в Африка, Азия, Близкия изток и Латинска Америка) да учат в немски университет в магистърска или докторска степен. Кандидатите трябва да знаят немски и да са от католическа християнска деноминация.

–          Kofi Annan MBA Scholarships for Developing Country Students – стипендии до пет международни студента от развиващите се страни, за да изучават една година магистратура по бизнес администрация в Европейското училище по мениджмънт и технология (ESMT) в Берлин.

–          Ulm University Scholarships for International Students – стипендии за международни студенти завършили университета в Улм. Финансирането се предлага само за един семестър.

–          Universität Hamburg Merit Scholarships – стипендии за всички чуждестранни студенти, които са в включени в програмата в продължение на поне два семестъра. Тези стипендии разглеждат и финансовите нужди на кандидатите и трябва да сте готови да се включите в интернационализацията на университета в Хамбург.

–          RWTH Aachen University scholarships – Възможности за финансиране на студенти в университета Аахен.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top