fbpx
Начало » България » Стипендии за магистърски програми по Публичнa политикa в Будапеща, Унгария

Стипендии за магистърски програми по Публичнa политикa в Будапеща, Унгария

  • netpro
  • 29 окт. 2015
  •  Коментарите са изключени за Стипендии за магистърски програми по Публичнa политикa в Будапеща, Унгария
spp flag april 2015 low res

School of Public Policy (SPP) към Централноевропейския университет (CEU) предлага три магистърски програми в сферата на публичната политика и широк кръг от възможности за стипендии за български студенти.

Благодарение на малките класове на SPP  (групите са от 16 до 25 студента) учащите и преподавателите могат да извлекат максимума от уникалната и интерактивна образователна среда. Разнообразието се подчертава не само от факта, че висшето училище има студенти от над 60 страни, но и от многото курсове, които се предлагат.

Езикът на преподаване в CEU е английски, а програмите са акредитирани както в САЩ, така и в Унгария. Можете да прочетете повече на http://spp.ceu.edu/content/study-spp. Кандидатстване то за академичната 2016-17 година вече започна на https://apply.embark.com/Grad/CEU/72/.

Предлагат се три магистърски програми:

МАГИСТЪР ПО ПУБЛИЧНА АДМИНИСТРАЦИЯ (MPA) (Две години)
Това е програма, комбинираща академична подготовка с учене чрез работа. По време на обучението студентите получават знания по управление на публични политики, лидерски качества и разработват 14-месечен проект. Възможните специализации включват Регионално развитие, Управление, Медии и комуникации и Сигурност.  

Крайни срокове: За стипендии – 4 февруари 2016; На собствени разноски – 3 май 2016

МАГИСТЪР ПО ПУБЛИЧНИ ПОЛИТИКИ (MAPP) (Една година)

Програмата акцентира на връзката между политическите практики и анализите. Поставен е особен фокус върху решаването на истински казуси. Възможните специализации включват: Европейска публична политика; Международна публична политика; Децентрализирано управление; Мениджмънт във висшето образование; Медийна, информационна и комуникационна политика; Равноправие и социална справедливост; Политическо и икономическо развитие.

Крайни срокове: За стипендии – 4 февруари 2016; На собствени разноски – 3 май 2016

ERASMUS MUNDUS МАГИСТЪР ПО ПУБЛИЧНИ ПОЛИТИКИ (MUNDUS MAPP) (Две години)

Това е международна програма по публични политики, спонсорирана от Европейския съюз. Обучението включва втора година в Institut Barcelona d’Estudis Internacionals (Испания) или University of York (Великобритания). Възможни са специализации в две сфери: Глобални публични политики и Европейски публични полтики.

Крайни срокове: За стипендии – 11 януари 2016; На собствени разноски – 3 май 2016

Финансова помощ и стипендии

Всички кандидати се състезават за стипендии в размер на 50 до 100 процента от таксите за обучение. В допълнение към това има специално стипендии за отделните програми. Студенти от ромски произход могат да кандидатстват за стипендия Deborah Harding Scholarship,  която покрива както таксите, така и разходите за живот. Тези, кандидатстващи за 2 годишна МРА програма могат да кандидатстват и за South Balkans Scholarship, която покрива таксите, разходите за живот, настаняване и здравна застраховка. Посетете сайта  на организацията за повече детайли относно кандидатстването. Повече информация за международната Mundus MAPP програма, можете да научите тук.

За контакти:

Туитът@SPPCEU
Фейсбук страницаCEU School of Public Policy
Въпроси, свързани с приемаsppadmissions@ceu.edu
Харесайте страницата във Facebook, където можете да получите отговори на въпроси за кандидатстването през следващите месециCEU School of Public Policy & Friends

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top