fbpx
Начало » Новини » Стартира кандидатстването за Годишните награди за образование в България

Стартира кандидатстването за Годишните награди за образование в България

  • Даниела Стоянова
  • 18 окт. 2022
  •  Коментарите са изключени за Стартира кандидатстването за Годишните награди за образование в България
От 14 октомври всички желаещи могат да кандидатстват или да номинират свои колеги за Годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България на сайта на Асоциацията. Крайният срок е 4 ноември 2022 г. Категориите, в които жури от експерти ще определи победители, са „Учител на годината“, „Директор на годината“, „Училище на годината“ и новите две категории „Отговорник на годината“ и „Езиков център на годината“.
Специална награда ще бъде връчена и на училището с най-добро представяне на престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics, което в България се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата. „Годишните награди на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България са чудесен повод да отдадем заслуженото признание на всички участници и институции в образователния процес на национално ниво. Тази година сдружението навършва 15 години и сме изключително горди, че интересът за членство от образователни институции непрекъснато нараства.
Всички членове имат достъп до редица семинари и обучения, съвременни учебни материали и още много ползи, които допринасят за повишаване нивото на обучение и мотивиране на учениците”, каза Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.
Всички постъпили кандидатури ще бъдат оценени от журито, съставено от четири утвърдени личности в сферата на образованието и словото. Това са: даровитият писател и водещ специалист по демография и етно-религиозни конфликти – Георги Бърдаров, мениджърът образователни програми към Google – Наталия Митева, главният инспектор в Националния инспекторат по образование и дългогодишен директор на 31. СУЧЕМ „Иван Вазов“ – Надежда Николчева, и преподавателят по информационни технологии в столичното 1. СУ „Пенчо П. Славейков“, с над 20 години опит в професията – Искра Георгиева.
Тази година конкурсът ще бъде придружен и от тържествено празненство по повод 15-годишния юбилей на Асоциацията, обединяваща едни от най-добрите училища в подготовката на учениците по английски език. По време на официална церемония по награждаване, която ще се състои през декември в София, кандидатите, класирали се на челните позиции, ще спечелят освен признание в национален мащаб и ценен трофей, който ще отнесат със себе си.
Източник: Actualno.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top