fbpx
Начало » Новини » Стартира екологичната инициатива в общинските училища на Кюстендил

Стартира екологичната инициатива в общинските училища на Кюстендил

В Кюстендил бяха доставени първите контейнери за инициативата „Часът на класния да бъде гласът на природата“, предаде репортер на „Фокус“. На събитието присъстваха изпълняващият длъжността кмет на Община Кюстендил Светослав Василев и Мариана Панчева, директор на Основно училище „Св. св. Кирил и Методий“, както и деца от училището. Всички те дадоха начало на екологичната инициатива.  Училищата в Кюстендил се превръщат в екологична територия-  часът на класния ще започва след като всяко дете донесе и предаде поне една пластмасова бутилка.

„Днес сме тук, за да стартираме една много хубава инициатива за събиране на бутилки в тези контейнери, които сутринта община Кюстендил достави в нашия двор. Благодарим на всички, на представителите на общината, на всички, които подеха тази инициатива. За това, че ни указаха частта нашето училище да е като пример, първи започваме и дано тази кампания бъде успешна, за да възпитаме децата да пазят природата. Децата наистина още от малки да се възпитават, че трябва около тях да има  чистота. Да има екологично възпитание в училище, за нас е особено важно. И така добър старт на кампанията, да бъдем успешни и да бъдем по- добри“, каза училищният директор Мариана Панчева.

Учениците от училището разказаха за екологичните инициативи, които организират и колко е важно да се пази природата.  Днес и утре Община Кюстендил ще достави контейнери и в останалите училища на територията на града. Целта отпадъците да   се  събират  в специално поставени съоръжения в двора на всяко училище,  а след предаването им средствата ще постъпват в училищните колективи. Инициативата е на основните училища в град Кюстендил, подкрепена от общината.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top