fbpx
Начало » България » Спортното министерство ще стимулира гражданската активност на младите в Северозапада

Спортното министерство ще стимулира гражданската активност на младите в Северозапада

  • netpro
  • 11 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за Спортното министерство ще стимулира гражданската активност на младите в Северозапада
CV-Clinics-1

Министерството на младежта и спорта (ММС) отбелязва Международния ден на младежта 12 август със серия събития в страната, обединени под мотото „Гражданската активност на младите“. Акцентът е поставен върху Северозападна България, тъй като това е регионът, в който са регистрирани най-високите нива на младежката безработица.

Враца, Монтана и Видин са градовете, в които паралелно ще се случват събития за младите хора. Те включват младежки инициативи, публични дискусии и концерти. На централни локации във Видин (пл. „Бдинци”), Враца (площада пред кино „Коларов”) и Монтана (Градската градина) младежите ще могат да участват в редица мероприятия на тема „Действай – въздействай“. От трибуната на „Гласът на младите” и „Просторът на промяната” ще се даде възможност на младежите да отправят своето послание за бъдещето на града, в който искат да се развиват. Чрез младежките дейности ММС иска да чуе от младите хора, какви са техните потребности и какво искат да се промени в Северозападния регион. Публичните дискусии ще съберат за първи път на едно място експерти от различни ведомства и младежи. Темата за разговор ще бъде „Възможностите пред младите хора“. В концертите ще участват Йоанна Драгнева, Ненчо Балабанов, група Д2, Бобо, Део и др.

В партньорство с Нестле България ще бъдат обособени специални щандове, в рамките на които ще бъдат организирани т.нар. CV-клиники. Там ще присъстват специалисти, които ще провеждат безплатни кариерни консултации за младите хора. Младежите ще имат възможност да научат тънкостите в оформянето на документи при кандидатстване за работа, да получат ценни съвети и практически насоки за това какво трябва да съдържа тяхното CV, какво е препоръчително да се спомене на интервюто за работа и т.н.

Инициативата е част от програмата на Нестле за насърчаване на младежка заетост в България. В нейните рамки компанията се ангажира да осигури възможности за работа и стаж на 330 млади хора в периода 2014-2016 г. До момента вече над 270 млади хора са намерили място в Нестле България. Компанията организира и редица инициативи за повишаване на готовността за работа на младежите като част от „Алианс за младежта“.

12 август е обявен за Международен ден на младежта от ООН през 1999 г. В България за първи път датата се отбелязва официално през 2007 г. Международният ден на младежта дава възможност на държавите по света да разгърнат потенциала на младите хора, да отбележат техните постижения и да планират начини за по-доброто им включване в развитието и прогреса на обществото. Денят предоставя уникалната възможност за младите хора да бъдат интегрирани в процеса на вземане на решения на глобално, национално и местно ниво. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top