fbpx
Начало » Бакалавър » В София над 120 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти

В София над 120 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти

  • netpro
  • 20 мар. 2017
  •  Коментарите са изключени за В София над 120 компании предложиха работа и стаж за младежи и студенти
1

Всяка година най-мащабният кариерен форум в страната „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ събира на едно място работодатели и млади хора, търсещи кариерен старт. И през 2017 г. форумът ще се проведе последователно в седем български града.

Шестнадесетото издание на най-голямото младежко кариерно събитие в България „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ бе официално открито на 14 март 2017 г. в Национален дворец на културата, гр. София, от г-н Светлозар Петров – Управител на ДжобТайгър, г-н Тодор Чобанов, зам.-кмет „Култура, образование, спорт и превенция на зависимости“ – Столична община, г-н Ангел Ангелов, началник отдел „Услуги по заетостта“ към Агенция по заетостта, г-н Емануел Артур – Изпълнителен директор на Нестле България, г-жа Нели Ангелова – Бизнес мениджър „Кулинарни продукти“ и „Мениджър корпоративни връзки“ в Нестле България и г-жа Аделина Костова – мениджър Човешки ресурси на Нестле България. Те отправиха пожелания за успех на тазгодишното издание на форума и по-добри възможности за развитие и професионална реализация на младите специалисти.

 

„София като водещ университетски център в България и на Балканите е град, който наистина вярва в подобни усилия, затова ние ще влагаме всичко възможно за да ги насърчаваме и занапред“, сподели Тодор Чобанов. „Посещението на „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” носи изключителни ползи както за търсещите работа, така и за работодателите. Статистиката сочи, че един от шест намира работа след посещение на форума“, добави Светлозар Петров.  

Емануел Артур, изпълнителен директор на най-голямата компания за храни и напитки в страната посочи, че участието на Нестле България като генерален спонсор на за 14-та поредна година е част от усилията на компанията, насочени към младите хора и подкрепа на тяхното кариерно развитие. „В рамките на инициативата „Алианс за младежта“ тук в България, заедно с нашите 30 партньори, за три години предоставихме възможност за работа и стаж на над 6500 млади хора“. Освен традиционните услуги, предлагани на щанда на Нестле България, тази година посетителите имаха възможност да се срещнат на живо с висшите мениджъри на компанията. Веднага след откриването Емануел Артур, Нели Ангелова и Аделина Костова изслушаха и посъветваха над 20 младежи в специално създадения NESCAFE® Connect Corner. По време на двата дни на форума в София мениджъри от отдели Кредит контрол и парични потоци, Кулинарни продукти, Маркетинг, Напитки, Purina, Dolce Gusto, Развитие на мениджмънта за Югоизточна Европа и Адриатика се включиха в срещи, на които споделяха опит и дадоха съвети на младите, които сега тръгват по кариерния си път.

„Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот” се организира от JobTiger и се провежда в седем университетски града – София, Варна, Русе, Свищов, Велико Търново, Бургас и Пловдив. Участието на всички посетители в „Национални дни на кариерата – Добра Кариера, Добър Живот“ е безплатно.

Форумът протече в София в рамките на два дни – 14 и 15 март от 10:00 ч, до 18:00 ч., в НДК, ет.2. Главната му цел е работодателите да се срещнат със своите потенциални служители, а студентите и младите специалисти, да открият възможности за професионална реализация. През изминалите 15 години, „Национални дни на кариерата“ се доказа не само като най-мащабното кариерно събитие в страната, но и като място, от където са започнали много кариерни пътища. На много от щандовете днес, от страна на фирмите, стоят хора, намерили първата си работа или стаж на същия форум преди години. Над 7000 души посетиха събитието през двата дни на провеждането му в гр. София и се срещнаха с общо 123 български и международни компании.

Сред задачите на ежегодния кариерен форум е да помогне на младите хора да изградят успешна кариера, да помогне на компаниите да се представят по най-добрия възможен начин и, не на последно място, да намали младежката безработица. За целта, всеки посетител ще може да получи кариерни съвети и консултации на щанда на JobTiger (как да подготви CV-то си, как да се представи най-добре по време на интервю и т.н.), както и в специално отделен за целта допълнителен кът – така наречената CV клиника – където препоръки ще дават HR специалисти от Нестле България.

 

Тази година, в събитието ще се включат над 150 компании в цялата страна, които ще представят свободните си стажантски и работни позиции в различни бизнес сектори. След София, кариерният форум ще се състои и в:

·                    Варна – 20 март, Swiss Belhotel;

·                    Русе – 22 март, Русенски университет „Ангел Кънчев“;

·                    Свищов – 27 март, Стопанска академия „Д. А. Ценов”;

·                    Велико Търново – 29 март, Великотърновски университет „Св. Св. Кирил и Методий”, Пети корпус;

·                    Бургас – 3 април, Бургаски свободен университет;

·                    Пловдив – 5 април, Пловдивски Панаир, Конгресен Център.

За допълнителна информация, можете да се свържете с екипа на JobTiger:

www.JobTiger.bg

E: office@jobtiger.bg

 

T: +359 2 49 180 00

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top