fbpx
Начало » Бакалавър » Софийско бизнес училище ще се проведе между 24 – 30.06.2017 г.

Софийско бизнес училище ще се проведе между 24 – 30.06.2017 г.

  • netpro
  • 16 юни 2017
  •  Коментарите са изключени за Софийско бизнес училище ще се проведе между 24 – 30.06.2017 г.
sbs0

За шеста поредна година единственото по рода си Софийско бизнес училище ще гостува на Нов български университет. Инициативата ще се проведе между 24.06-30.06.2017 г.

Тази година мастър класове по време на Софийско бизнес училище ще изнесат: Даниел Пайпс – американски историк, писател и коментатор, Ендерс Уимбуш – геополитически анализатор, Бивш директор на German Marshall Fund и Старши вицепрезидент на Hudsun Institute (2004-2010); Д-р. Стивън Хейуърд – преподавател в няколко Американски университета, член на Американския институт за предприемчачество, автор на Almanac of Environmental Trends; проф. Димо Димов – преподавател в университета в Бат по Иновация и Предприемачество;  Гордън Кер – инвестиционен банкер и съосновател на Кобдън Партнърс (Лондон); Алекс Алексиев – практикуващ в САЩ експерт по радикален ислям и геополитически анализи; Рос Джонсън – Бивш изпълнителен директор на Радио Свободна Европа; Росен Плевнелиев – е български предприемач, инженер и политик, 4-ти президент на Република България (22 януари 2012 – 22 януари 2017). Между 27 юли 2009 и 9 септември 2011 г. е министър на регионалното развитие и благоустройството в правителството на Бойко Борисов.

 Ежегодното събитие, превърнало се в традиционна проява, и този път ще  събере на едно място световни учени и бизнес лидери. Те ще имат възможността да представят своя оригинален прочит на глобалните икономически и геостратегически рискове като споделят мненията си, пречупени през призмата на личния им опит. По време на Майсторските класове, които са акцент в програмата на Софийско бизнес училище, бъдещите бизнес лидери в България и региона ще се запознаят с интересни факти и ще придобият безценни знания за динамиката и трендовете в глобалната икономическа и финансова система, върху които ще могат ефективно да развиват уменията си.

За пореден път Нов български университет ще бъде домакин на социално значимото събитие. Основната цел на съвместната инициатива между НБУ и Реформ Юниън Клуб е да предостави възможност на участниците да се запознаят със систематичен цикъл от лекции, изнесен от водещи учени и корпоративни лидери, обхващащи цялата палитра от икономически и финансови рискове, техния анализ и тяхното управление. Освен върху теоретичната подготовка, фокусът е насочен и към практическото приложение на идеите, които ще бъдат разгледани. Хипотезите ще бъдат проверени по време на дискусии и решаване на практически казуси. Акцент в лекциите са темите, обхващащи сферите на глобалните геостратегически рискове и предизвикателства – как да се чете промяната; проблемите пред европейската, американската, китайската и руската икономики, развитието на Азия като цяло; тенденциите в съвременната парична политика и характера на глобалната парична система, в т.ч. мястото на централната банка и правителството; международна парични и финансова архитектура; развитието и реформирането на финансовия и банков сектор, регулирането на финансовите пазари, проблемите на счетоводните стандарти; дълговата криза в Европа, нейната динамика и сценариите за развитието на Еврозоната и Европейския съюз. Актуалността на проблемите е предпоставка за тяхното определяне като акцент в програмата на Софийско бизнес училище. Всяка от посочените теми ще бъде представена по време на ситуации на интерактивност, в които преподаватели и курсисти, корпоративни лидери и представители на теорията ще анализират факти и аргументи.

Друга важна цел, която стои пред майсторските класове на Софийското бизнес училище, е създаването на умения за дискусии и общуване между българските студенти и представители на българския бизнес елит. Ефективната комуникация между двете страни е едно от основните изисквания за създаването на стабилна основа, върху която да се гради и поддържа постоянна връзка между академичната общност и бизнеса в България и чужбина. Чрез наличието и опазването й ще се  стимулира изграждането на дългосрочни интелектуални и професионални мрежи. Освен това ще бъде споделен опитът на корпоративни лидери, които ще разкажат как са успели да реализират свои оригинални бизнес проекти като така ще мотивират и вдъхновят креативните участници в Софийско бизнес училище.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top