fbpx
Начало » България » Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е в топ 50 на университетите в Източна Европа и Централна Азия

Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е в топ 50 на университетите в Източна Европа и Централна Азия

  • netpro
  • 28 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за Софийски университет „Св. Климент Охридски“ е в топ 50 на университетите в Източна Европа и Централна Азия

  Компанията лидер в областта на оценяването на висши учебни QS (Quacquarelli Symond) публикува новата си класация за 2016 г. за регион Източна Европа и Централна Азия (EECA).

  Класацията поставя Софийският университет на 46 място, което е с две места по-долу от миналогодишната класация. Положителното е, че, все пак, висшето учебно заведение остава в топ 50 на международна класация.

  Хубавата новина е, че за първа година България присъства в класацията с още два университета. Американският университет в Благоевград и Тракийският университет в Стара Загора също са наредени сред най-престижните учебни заведения в този регион от света. Интересното е, че двата университета си делят 151-то място.

  В класацията учебните заведения се оценяват по редица показатели, като специално внимание се обръща на преподаването, академичната репутация, онлайн присъствието, изследователска дейност, брой преподаватели с докторска степен, международен престиж и, не на последно място, професионалната реализация след завършване на образованието.

  Предоставяме ви линк към класацията:

  http://bit.ly/28PxR7X

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top