fbpx
Начало » България » След скандали и продължителни дебати избраха Меглена Кунева за просветен министър

След скандали и продължителни дебати избраха Меглена Кунева за просветен министър

  • netpro
  • 03 февр. 2016
  •  Коментарите са изключени за След скандали и продължителни дебати избраха Меглена Кунева за просветен министър
Kuneva-kakvo-izluchvane-jpg

След продължителни дебати Народното събрание избра вицепремиера и лидер на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева за министър на образованието и науката. Това се случи, след като в гласуването взеха участие 203-ма народни представители. 106 бяха „за“, 66 „против, а 31 се въздържаха.

Одобряването на министър с по-малко от 121 гласа е възможно, само в случай, че в гласуването не участват част от народните представители. Това обаче се приема за лош сигнал за доверието към правителството. 

80 депутати от ГЕРБ, 13 от Реформаторския блок, 8 от БДЦ и трима независими подкрепиха Кунева. „Против“ бяха всички 36 депутати от БСП, които бяха в зала, 2 от ПФ и двама независими. Шестима реформатори, 13 патриоти, трима от БДЦ и 9 от АБВ се въздържаха.

Независимият Георги Кадиев пък каза, че е унизително министър на образованието да бъде приет по милост, защото реално повечето партии в НС не я подкрепят. По думите, ако идеята е да се избере красива и скандална жена за поста, то тогава тази работа би свършила и Гери-Никол.

Това е глътка въздух за безпринципната комбинация, която подкрепя правителството, коментира лидерът на БСП Михаил Миков.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top