fbpx
Начало » Любопитно » След години пътешествия по света човек прави списък с най-лошите си преживявания

След години пътешествия по света човек прави списък с най-лошите си преживявания

  • netpro
  • 15 юли 2016
  •  Коментарите са изключени за След години пътешествия по света човек прави списък с най-лошите си преживявания
goldbergmain

  Дрю Голдбърг е израствал в Аризона и започва да пътува в Европа по време на семестър в Прага, през третата година от университета. Прихваща го т.нар. “travel bug” – непрекъснато желание за нови пътувания. След като завършва, се отказва от възможността да получи работа в коляма корпорация и заминава в Сеул да преподава английски език. Там  прекарва 18 месеца, през които успява да посети още 20 държави в Азия. През януари прекъсва работата си и посещава други 30 държави. 

  Още при първото си голямо пътуване Голдбърг основава блог – The Hungry Partier, в който документира своите приключения. Вече има над 120 хиляди последователи. Голдбърг пътува сам, като споделя преживяванията си в Snapchat и Instagram под името @drewbinsky. Споделя, че се възползва от всеки един wifi сигнал, който намери.

 

Най-лошите преживявание по време на пътуване

 

Храна – Филипините

„Макар че Филипините е една от любимите ми държави в света, храната е толкова обикновена. Обикновено се състои от бял ориз и риба. Аз имам нужда от разнообразна храна.”

 

Нощен живот – Бруней 

„Повечето ислямски държави имат строга политика за пиенето и сервирането на алкохол, затова и нощният живот не съществува. Бях в столицата Бандар Сери Бегаван в петък вечер и улиците бяха толкова празни, че можех да чуя как пада игла от 20 метра разстояние.”

 

Груби хора – Египет 

„Преди 5 седмици бях в Кайро и почти всеки човек, с когото се срещнах, ми направи лошо впечатление. Хората бяха много агресивни – видях 3 боя на улицата.”

 

Достъп до WiFi – Мианмар 

„Обожавам Мианмар, но държавата е изостанала с около 20 години от своите съседи. Намерих wifi в големите градове, но връзката беше слаба като интернета от 90-те. Съмнявам се това да се промени в следващите 3-5 години, но туризмът в Мианмар става все по-популярен заради отпадането на визите.”

 

Най-прехвалена дестинация – Куала Лумпур 

„Чувах какви ли не хубави неща за Куала Лумпур, докато пътувах из Азия, но когато отидох там, видях просто една скучна версия на Банкок. Не е и безопасно – пътувах с приятелка, която беше обезпокоявана с обидни думи на улицата.”

 

Най-скъп град – Лондон

„За първи път отидох в Лондон преди 2 месеца и имах много високи очаквания. Честно казано нищо не ме впечатли освен ястието fish n’ chips. Високите цени ме отблъснаха, все пак съм пътешественик, който иска да види целия свят, без да плаща много за това.“

 

Източник: Business Insider

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top