fbpx
Начало » Бакалавър » Сирма Груп Холдинг и община Велико Търново обявиха съвместна партньорска програма

Сирма Груп Холдинг и община Велико Търново обявиха съвместна партньорска програма

  • netpro
  • 26 февр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Сирма Груп Холдинг и община Велико Търново обявиха съвместна партньорска програма
VTU

Ръководството на Сирма Груп Холдинг АД, в лицето на изпълнителния директор Цветан Алексиев и кмета на  община Велико Търново – инж. Даниел Панов, обсъдиха възможностите за сътрудничество между представителите на компанията, общината и местния университет „Св.Св Кирил и Методий“. От компанията обявиха своето намерение да се открие регионален офис в гр. Велико Търново, за да се даде възможност на местни специалисти и студенти от областта на ИКТ, да започнат или продължат своята кариера в една от най-големите български софтуерни групи.

Сирма Груп развива своя стратегическа програма за партньорства с местни власти и висши учебни заведения, като целта е да предостави на младите български софтуерни специалисти не само възможности за работа в ИТ сектора, а и да бъдат част от глобалния ИТ бизнес. Освен централен офис в София, компанията има регионални офиси във Варна, Русе, Пловдив и Казанлък, а  международните търговски офиси са в САЩ, Канада, Бразилия и Великобритания.

Общинските  власти от своя страна полагат необходимите усилия за привличането на първокласни високотехнологични компании, предлагайки им възможност да открият регионални офиси на своя територия, с оглед повишаване на привлекателността и имиджа на региона, задържане на местните таланти и създаване на подходящи, висококвалифицирани работни места. „Привлекателността на Сирма като работно място и нашето решение да си сътрудничим, е свързано с отличната репутация на компанията, доказана от нейното  дългогодишно и трайно присъствие на глобалните пазари.

Чрез своите международни проекти и търговски офиси, компанията предоставя възможности на местните ИТ специалистите да станат част от световната ИТ общност, като работят по проекти в създават върхови технологии и решения, но в същото време да се развиват на родна територия. Задържането на местните таланти и осигураването на привлекателна работа за тях, е първостепенен приоритет за общинското ръководство“, сподели инж. Даниел Панов, кмет на община Велико Търново.

„Изборът на Велико Търново беше подпомогнат и от наличието на престижното висше учебно заведение  ВТУ “Св.Св. Кирил и Методий”, където се подготвят бакалаври и магистри от професионалното направление Информатика и компютърни науки. Факултетът по математика и информатика се гордее със своите преподаватели, учебни програми и резултати, а неговите студенти имат бърза и успешна реализация на пазара на труда – у нас и в чужбина. Нивото на подготовка ги прави конкурентноспособни за работа в компютърни фирми, разработващи системен и приложен софтуер и хардуер, във всички отрасли на икономиката, управлението, държавната администрация, сферата на образованието“, сподели Цветан Алексиев, Изпълнителен Директор на Сирма Груп Холдинг АД.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top