fbpx
Начало » България » Синдикати: Средното образование е предизвикателството на 2016

Синдикати: Средното образование е предизвикателството на 2016

  • netpro
  • 08 ян. 2016
  •  Коментарите са изключени за Синдикати: Средното образование е предизвикателството на 2016
655-402-knsb-plamen-dimitrov

2016 г. е сериозно предизвикателство за средното образование като цяло, смята Пламен Димитров, президент на КНСБ. Той бе на конференция на тема „Ролята на професионалните гимназии по селско стопанство за модерното и проспериращо развитие на стопанския сектор“.

„За нас е важна започналата реформа в края на миналата година с някои законови промени, с въвеждането на дуалното образование. Нека да стигне до земеделската част. Ние силно се надяваме, че ще покажем допълнително атрактивност, за да могат да искат децата да учат“, обясни той. Пламен Димитров заяви, че от КНСБ не са били съгласни с това, което министър Танева е защитила – прехвърлянето на собствеността към общините. Той апелира министър-председателя: „Нека, когато искаме да защитим земеделските професионалните гимназии да упражним възможността за единна воля и тогава ще опазим от нечист интерес на местно ниво собствеността на земеделските гимназии“, каза Пламен Димитров, цитиран от „Фокус“.

„На първо място за мен е важно, че през новия програмен период даже в края на предишния, България научи урока от предишния в областта на земеделието. Тук нямам лични пломби към министър Танева, а към целия екип, който работи в тази посока, които най-накрая разбраха, че начина по който започнахме не води до устойчиво земеделие. Радвам се, че това беше разбрано“, каза той.

Източник: standartnews.com

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top