fbpx
Начало » България » Сергей Игнатов: Образованието трябва да се осъвремени

Сергей Игнатов: Образованието трябва да се осъвремени

  • netpro
  • 29 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Сергей Игнатов: Образованието трябва да се осъвремени

„Драконовските“ мерки, които бяха предприети по време на матурите обиждат колегите, това заяви в интервю за Радио Пловдив професор Сергей Игнатов, бивш министър на образованието.

Вълненията около матурите вече затихват, в очакване на резултатите от тях. За сметка на това идват и нови идеи от МОН за  държавните зрелостни изпити през следващата година. Матурата се цепи на модули, ще се готви книга, в която да има всички възможни въпроси за изпитите – все екзотични промени, които са насочени към прекратяване на порочната практика с преписването.

Министерството на образованието не е репресивен орган. И тези „драконовски“ мерки ми идват в повече“, коментира професор Игнатов и припомни, че през 2010 година е стартирала разработка на софтуерен продукт, който позволява да се разработят около 12 милиона варианти за изпитите.

„Което означава, че ако вкараме децата в 21 век и ги поставим пред екрана на компютъра – всяко едно от тях ще има свой вариант. И така до минимум ще намалим възможността да се подсказва или да се преписва. Но  по-важно е какви са учебното съдържание и учебните програми, какво децата ще започнат ново да получават“, коментира професор Игнатов.

Бившият образователен министър е категоричен, че трябва да се върви към осъвременяване на образованието у нас.

Източник: БНР

 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top