fbpx
Начало » Бакалавър » Ромски образователен фонд отпуска 250 стипендии

Ромски образователен фонд отпуска 250 стипендии

  • netpro
  • 20 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Ромски образователен фонд отпуска 250 стипендии
stipendii-i-granti-na-obuchenie

Нови 250 стипендии ще отпусне за учебната 2016-2017г. Ромският образователен фонд. Това стана ясно по време на среща, организирана от областната администрация в Хасково и институт „Отворено общество“. Целта на форума бе пред ученици, преподаватели, инспектори от РИ на МОН в Хасково и ромски лидери Фондът да представи стипендиантската си програма за студенти от ромски произход на база академични постижения.

Срещата бе открита от областния управител на Хасково Станислав Дечев, който е председател на Областния съвет по етническите и интеграционни въпроси. „Активността на младите хора от Хасковска област, специално по тази програма, е една от най-ниските в България. Това вероятно има своите обективни обяснения, но днес не е моментът да правим анализ на този факт. Днес по-важното е да набележим мерки, които да предприемем, за да накараме повече млади хора да кандидатстват за тези стипендии. Много ми се иска един значителен брой от 250-те стипендии, отпуснати от Ромския образователен фонд за България, да бъдат дадени на младежи от нашата област“, заяви Дечев.

Националният координатор на „Стипендиантски програми“ в институт „Отворено общество“ Орлин Орлинов уточни, че тази година приоритет за Фонда ще са кандидатите от Хасково, Бургас и Пловдив. Стипендиите се  отпускат от 2007 г. досега в 16 държави. Подпомагат се студенти за бакалавърска и магистърска програма и докторанти. Стипендията не е социална, а за постижения и се отпуска за академична година. Срокът за попълване на формуляра за кандидатстване е 11 май.

Източник: Dariknews.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top