fbpx
Начало » България » Родни депутати ще черпят опит в дуалното обучение от Швейцария

Родни депутати ще черпят опит в дуалното обучение от Швейцария

  • netpro
  • 22 ян. 2016
  •  Коментарите са изключени за Родни депутати ще черпят опит в дуалното обучение от Швейцария
Ministerski-savet

От 24 до 26 януари 2016г. на посещение в Швейцария пристига парламентарна делегация в състав г-жа Милена Дамянова, председател на парламентарната комисия по образование и наука, г-н Петър Кънев, председател на парламентарната комисия по икономическа политика и туризъм и г-н Хасан Адемов, председател на парламентарната комисия по труда социалната и демографската политика.

Посещението е по темата за дуалната система за професионално образование в Швейцария и се явява поредна инициатива на посолството на Република България в Берн да запознае представители на различните български институции с най-добрия експортен продукт на Швейцария—образователната й система. Общоизвестен е фактът, че държавите прилагащи дуалната система на професионално обучение като например Германия, Австрия, Швейцария са с най-ниски показатели на безработица и то именно в младежка възраст.

В българската делегация участва и г-жа Петя Евтимова, ръководител на стартиралия миналата година проект за въвеждане на системата за дуално професионално образование в България, финансиран с 3.5 милиона швейцарски франка, средства по линия на кохезионния принос на Швейцария за България. 

Източник: 24 часа

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top