fbpx
Начало » България » Републиканската студентска олимпиада по програмиране започва днес във ВСУ

Републиканската студентска олимпиада по програмиране започва днес във ВСУ

  • netpro
  • 13 май 2016
  •  Коментарите са изключени за Републиканската студентска олимпиада по програмиране започва днес във ВСУ
VSU

На 13 и 14 май 2016 г. Варненският  свободен университет ще бъде домакин на  XXVIII Републиканска студентска олимпиада по програмиране. Събитието се провежда под патронажа на Президента на ВСУ „Черноризец Храбър“ проф. д.ик.н. Анна Недялкова.

Официалното откриване на олимпиадата е днес (13 май) от 16:00 часа, а награждаването на победителите ще бъде в събота (14 май) със същия начален час.

Участниците ще се състезават в отбори от по трима студенти, които ще решат екипно между 8 и 10 задачи в рамките на 5 часа. Задачите са алгоритмични и изискват задълбочени знания по програмиране, структури от данни и алгоритми, техники на програмиране, тестване и математика. Оценяването се извършва в реално време от автоматизирана система за тестване.

Тази година в състезанието ще се конкурират 24 отбора от 10 университета в страната:  Бургаски свободен университет (БСУ), Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Нов български университет (НБУ), Технически университет – Варна, Русенски университет „Ангел Кънчев“, Технически университет – Габрово, Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, Икономически университет – Варна, Американски университет в България  и домакините от Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Университетът – домакин ще бъде представен в XXVIII Републиканската студентска олимпиада по програмиране от два отбора.

Сред партньорите на събитието са фирмите „Цифрови системи“, „Ардес“, „АДАСТРА“, „МУСАЛА“, „eCard“ и „EuroRisk“. Специален гост е създателят на Софтуерния университет Светлин Наков.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top