fbpx
Начало » Новини » Рекорден брой топ университети и участници от Китай и САЩ идват за изложението Световно образование в София този уикенд

Рекорден брой топ университети и участници от Китай и САЩ идват за изложението Световно образование в София този уикенд

  • netpro
  • 02 окт. 2015
  •  Коментарите са изключени за Рекорден брой топ университети и участници от Китай и САЩ идват за изложението Световно образование в София този уикенд
students 01

Рекорден брой университети от Топ 100 на класацията британския „Гардиън“ за 2015 г. ще посетят България за участие в най-голямото международно изложение „Световно образование“, което се провежда този уикенд в „София хотел Балкан“, бивш „Шератон“, от 10 до 17 часа.

За участие във форума за първи път България ще посети престижният и най-желан City University London. Учебното заведение е известно с именити студенти като британските премиери и държавници Маргарет Тачър и Тони Блеър. Училището оглавява класациите по бизнес и е на 24-о място по програмите за мениджмънт в света, според Financial Times.

В изложението ще участват 100 чуждестранни експерти по образование от над 60 образователни институции в света. 

За пръв път се представят два топ университета от Китай  – Nankai University, първи в страната по политически специалности, известен като училището на дипломатите, и Dongbei University of Finance and Economics (DUFE), който е на трето място по икономика и предлага бакалавърски и магистърски програми на английски език.

Експертите на прокта прогнозират интерес към обучението в Китай, където се предлага качествено и евтино обучение по програми, които са изключително скъпи в други държави. В Китай може да се учи качествено медицина срещу такса  в размер на 10 000 щ. д. годишно, вместо три до пет пъти по-високи цени в други държави. Допълнителен бонус са и евтините разходи на живот, които са около 2000 щ. д. годишно.

Свои програми ще представят и 6 университета от САЩ, сред които University of South Florida, който вече отпусна стипендия за лятно обучение на изявена наша ученичка от Русе.

Засиленото присъствие на топ университети на „Световно образование“ се дължи на факта, че за последната година изложението е реализирало рекорден брой успешни кандидатури именно в тези учебни заведения, коментира Ирина Хростова, координатор на проекта и управител на фирмата-организатор „Интеграл“.

Над 1840 български ученици за заминали през тази есен да се обучават в 216 университета от 17 европейски държави и САЩ чрез „Световно образование“, уточни Христова. Повече от половината – 987, са приети в  университети от Топ 100 в последната класация на в. „Гардиън“ от 2015 г. В списъка са Aston-Birmingham, Cardiff University, Coventry, Imperial College London, Lancaster University, The University of Edinburgh, The University of Warwick, University of London, Cambridge, City University London и Leeds.

Очакванията са тази тенденция да се запази, като до момента за топ университетите Оксфорд и Кеймбридж по „Световно образование“ са подадени 14 нови кандидатури по специалностите Класически науки, Физика, Компютри и математика, Инженерни науки и Икономика.

Изложението отчита 9% ръст на успешните кандидатури във Великобритания и 10% ръст на тези в Холандия.

По време на форума бъдещите кандидати за учебната 2016/2017 г. ще научат за някои промени  в изискванията и нови възможности при приема, за новите схеми за финансиране и безвъзмездна помощ, отпускани от холандското правителство. Гарантиран е също стаж за инженери в Швеция и възможности ученици от професионалните училища с високи резултати по специалните предмети също да учат в престижни университети.

Специализираните семинари за 12-класници и родители ще информират за новите моменти в приема и съвети за успешното кандидатстване. 

Освен в София на 3 и 4 октомври, изложението ще се проведе и Пловдив (5 октомври, хотел „Тримонциум“), Бургас (7 октомври, хотел „Приморец“) и Варна (8 октомври, хотел „Графит“).

Подробности за програмата и участниците, както и форма за регистрация са поместени в интернет на адрес www.world-education.eu.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top