fbpx
Начало » Бакалавър » Редица български университети вдигат таксите

Редица български университети вдигат таксите

  • netpro
  • 02 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Редица български университети вдигат таксите
Tuition fees

Девет университета са поискали увеличение на таксите тази година, става ясно от проект за постановление на кабинета, качен на страницата на портала за обществени консултации.

Големите висши училища като Софийския университет не са поискали увеличение. Сред вузовете, които искат ръст на цените, е Националната художествена академия, където специалността „реставрация“ поскъпва от 970 на 1100 лева, а останалите специалности от 840 стават 880 лева. В Медицински университет – София нарастват таксите във Факултета за обществено здраве, който подготвя рехабилитатори, кинезитерапевти, здравни мениджъри. От 664 лева те стават 700.

Химико-технологичният и металургичен университет качва таксите по основни специалности от 400 на 500 лева. Бургаският университет „Асен Златаров“ вдига цените на икономика, туризъм и педагогика от 360 на 400 лева. В Икономическия университет във Варна таксите за икономика и администрация и управление нарастват от 340 на 360 лева. Военноморското училище във Варна също вдига някои от таксите си от 800 на 880 лева, пише още „Стандарт“.

Леко увеличение има в УниБИТ – национална сигурност там вече ще струва 808 лева срещу 793 за миналата година, скача леко и информатиката.

Академията на МВР увеличава таксите за задочно обучение в „Пожарна безопасност“ от 266 на 277 лева. Тракийският университет въвежда специалност парамедик с такса от 600 лева.

За да стане факт увеличението, трябва Министерски съвет да гласува поскъпването на таксите, което обикновено се случва през май.

Източник: actualno.com

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top