fbpx
Начало » Любопитно » Разказ на Димитър Аврамов – български студент в Hotelschool в Хага

Разказ на Димитър Аврамов – български студент в Hotelschool в Хага

  • netpro
  • 10 юни 2016
  •  Коментарите са изключени за Разказ на Димитър Аврамов – български студент в Hotelschool в Хага

  Да дойда да уча в Холандия беше голямо решение за мен. През целия си живот съм живял в България. Всичките ми роднини и приятели са там. В началото беше голяма стъпка, но, гледайки назад, мога да кажа, че това определено беше правилното решение за мен. Винаги съм искал да уча нещо в областта на хотелиерството, затова, с помощта на семейството ми, направих проучване. След като разгледах всички възможности сметнах, че Hotelschool в Хага ми предлага всичко, което търся в един университет.

  Записах се за деня за селекция в София, което беше много добро преживяване! Срещнах се с хора от цялата страна. Поставиха ни различни задачи, една от която беше групова. За мен беше много забавно, защото трябваше да намеря решението на даден проблем с група от напълно непознати. Другата задача беше да създадем рекламна стратегия, нещо което не бях правил преди. Целта беше да съумееш да се продадеш в рамките на 3 минути. Цялостното преживяване много ми допадна!

  След като ме приеха, започнах да се подготвям за заминаването ми в Холандия. В началото бях скептичен за неща като: „ще си намеря ли приятели?“ и „дали това е, настина, правилното решение за мен?“ Всички тези въпроси ми се струваха важни тогава, но от момента, в който се настаних в Skotel (общежитие в рамките на кампуса за първокурсниците), разбрах, че съм направил правилният избор. Тъй като има студенти от цял свят и всички се намират в същата ситуация като теб, е много лесно да създадеш приятелства. Радвам се, че мога да кажа, че всичко, което съм преживял от започването си, преди година, е било позитивно.

  На мнение съм, че е изключително лесно за българите, и като цяло чужденците, да се преместят в Холандия, стига да си свободомислещ и отворен към различни култури. Можеш и ще срещнеш нови хора от различни култури, които могат да ти станат приятели.

  Това което най-много ми допада в университета е, че лекторите съвместяват теорията с практически уроци. Всичко, което научиш по време на теоретичните курсове, ще бъде приложено по-късно. За мен, това прави ученето по-забавно, тъй като директно прилагам наученото. Количеството и сложността на учебния материал е високо, но с подходящото разпределение на времето и целеустременост е просто още едно предизвикателство, което ще ме накара да се развивам и ще ме направи по-ефективен мениджър.

  След първите си два семестъра, вече чувствам, че израснах много като личност, много повече отколкото ако бях решил да остана в България. Живеейки в различна страна, научавайки нови умения, в международен университет като Hotelschool Хага, и срещайки много нови хора, от цял свят, придобих ценен опит.

  Плановете ми за бъдещето е да работя в различни страни по света. Много би харесала възможността да живея в азиатска страна, като Тайланд, преди да се върна в България, където бих искал да се установя и да работя или отворя собствен бизнес. Със дипломата от Hotelschool Хага, имаш безброй възможности. Не си ограничен само в хотелиерството, а можеш да се озовеш и в бизнеса или финансите. Това беше важен фактор за мен, когото кандидатствах в университета.

  Въпреки усилената работа в университета, имаш и време да релаксираш. Като студент в Хага, плажът ми е само на 200 метра от Skotel-а, където можеш да пиеш нещо или да хапнете с приятели. Има и няколко фитнес зали и спортни клубове в близост до Skotel-а, където можеш да се поддържаш. Има възможността просто да отидеш с приятели в залата на Skotel-а и да поиграеш футбол. Със сигурност няма да ви е скучно при наличието на толкова възможности!

  Поради тази причина бих препоръчал на всеки българин и като цяло на всеки, който желае да се сдобие с диплома, която ще ти отвори много врати. Hotelschool в Хага се счита за едно от най-добрите университети в света в областта на хотелиерството. Само с репутация си университета ти предлага възможности за работа, които при други обстоятелства не биха ти се представили лесно. Това и живота във прекрасна страна, комбинирано с възможността да срещнеш хора от цял свят, направи избора ми на университет перфектното решение за мен.

За повече информация за бакалавърската програма, посетете: www.hotelschool.nl

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top