fbpx
Начало » България » Първият официален ученически „Бележник за кореспонденция“ в Асеновград

Първият официален ученически „Бележник за кореспонденция“ в Асеновград

  • netpro
  • 17 окт. 2016
  •  Коментарите са изключени за Първият официален ученически „Бележник за кореспонденция“ в Асеновград
0682862001476444223 568753 600x458

С по два бележника вече ходят на училище учениците в Асеновградско. Това се налага заради приетите тази година промени в Закона за училищното образование. Според реформата учениците ще носят у себе си както стандартния бележник, в който ще се вписват ученическите оценки, така и „Бележник за кореспонденция“. Целта на новия документ е да осигури обратната връзка между преподаватели и родители.

Специалният бележник може да бъде и приспособен обикновен тефтер. В него учителите имат възможността да вписват забележки и похвали за децата. А родителите могат да задават въпроси, свързани с развитието и израстването на ученика в клас. Първото учебно заведение в Асеновград, чиито възпитаници са получили безплатно своя официален „Бележник за кореспонденция“, е ОУ „Петко Каравелов“. Ръководството и преподаватели от школото са решили, че щом документът е поискан от Министерството на образованието и е заложен чрез изменение на Закона, би следвало той да бъде официален, а не да е обикновен тефтер.

От асеновградското училище разказаха, че е редно бележникът да отразява функциите и характерната дейност на учебното заведение. Така се е родила идеята за създаване на собствен модел за „Бележник за кореспонденция“ на ОУ „Петко Каравелов“ в Асеновград. На корицата на документа логично е изобразен ликът на патрона на учебното заведение. Веднага на първа страница се вписват данните на ученика, на родителя и на класния ръководител. Оставени са седем страници за съобщения от учителя, касаещи постиженията и поведението на детето. От майките и татковците се очаква редовно да преглеждат и този бележник и да удостоверяват с подписа си, че са запознати със съдържанието на съобщението. Още толкова пространство е оставено и за въпроси от родителя, които ще получат своя отговор в писмен вид.

В края на бележника, решението на инициаторите е да бъдат предложени няколко съвета към асеновградските майки и татковци: „Никога не забравяйте, че понякога и Вие грешите… Научете се да признавате грешките си. Така печелите доверието и приятелството на детето. Учете детето да уважава другите около себе си… Мъдрата любов прави детето щастливо и добронамерено…“.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top