fbpx
Начало » България » Психологията – най-желана, след първия етап на класирането в СУ

Психологията – най-желана, след първия етап на класирането в СУ

  • netpro
  • 15 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за Психологията – най-желана, след първия етап на класирането в СУ
SU

Софийския университет съобщи, че 7 795 са кандидатите, подали документи за прием в учебното заведение. Най-много са кандидатите, посочили като желание специалност „Психология“. На второ и трето място са специалностите „Публична администрация“ и „Английска филология“, следвани от „Социални дейности“, „Културология“, „Българска филология“, „Педагогика“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“ и „Предучилищна и начална училищна педагогика“.

От 15 юли до 17 юли 2015 г. новоприетите студенти имат следните възможности: 

– да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап. Документите за записване могат да бъдат закупени в книжарниците в Ректората. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки;

– да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап – при потвърждаването се депозира оригиналната диплома за средно образование в съответния факултет;

– приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания.

Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.

Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 21 юли 2015 г. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон и некласираните кандидат-студенти. От 22 до 24 юли 2015 г. включително класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

На 28 юли 2015 г. ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 29 – 31 юли 2015 г. включително.

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top