fbpx
Начало » Бакалавър » „Психология“ е най-желаната специалност в СУ

„Психология“ е най-желаната специалност в СУ

  • Milena Uzunova
  • 02 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за „Психология“ е най-желаната специалност в СУ

„Психология“ за поредна година е най-желаната специалност за кандидат-студентите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

Това показват данните от документите за прием на първо класиране в СУ. Общо 7230 души са поискали да учат в най-старото висше училище в страната.

На второ място след „Психология“ се нарежда специалността „Публична администрация“ в Стопанския факултет, а на трето – „Социология“ във Философския факултет.

Следващите най-предпочитани от кандидат-студентите специалности са: „Английска филология“, „Компютърни науки“, „Софтуерно инженерство“, „Българска филология“, „Информатика“, „Информационни системи“ и „Право“.

От 12 юли до 14 юли новоприетите студенти имат няколко възможности, като първата от тях е да се запишат в специалността, в която са класирани на първия етап. Документите за записване могат да бъдат купени в книжарниците в Ректората на СУ. Освен тях трябва да бъдат представени оригиналът на дипломата за средно образование, лична карта, документ за платена семестриална такса и четири паспортни снимки. Другата възможност пред кандидат-студентите е да потвърдят в специалността, в която са класирани на първия етап, като при потвърждаването оригиналната диплома за средно образование се депозира в съответния факултет.

Приетите по първото си желание кандидати се записват в специалността без право да потвърждават за участие в следващи класирания. Неприетите от първия етап кандидати участват автоматично в следващия етап на класирането.

Вторият етап на класирането ще бъде обявен на 18 юли. В него участват потвърдилите от първия етап кандидати, за които е възможно прекласиране в по-предна желана специалност, посочена в състезателния картон, и некласираните кандидат-студенти.

От 19 до 21 юли, включително, класиралите се от втория етап кандидати трябва да потвърдят или да се запишат в избраната специалност.

На 25 юли ще бъде обявен третият етап на класирането. Записването за него е окончателно и трябва да бъде направено в периода 26-28 юли, включително.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top