fbpx
Начало » Любопитно » Проф. Ричард Докинс за първи път в България

Проф. Ричард Докинс за първи път в България

  • netpro
  • 17 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Проф. Ричард Докинс за първи път в България
richard-dawkins

Българската публика за първи път ще може да се срещне на живо с едно от светилата в науката и вероятно най-известния атеист в света – еволюционния биолог професор Ричард Докинс, автор на „Себичният ген“, „Делюзията Бог“ и „Сказанието на прадедите“. Професор Докинс пристига в България по покана на издателство „Изток-Запад“ и Британски съвет, за да се срещне със свои читатели и да участва в петото юбилейно издание на Софийския фестивал на науката от 14 до 17 май 2015г. 

Ричард Докинс е британски етолог, еволюционен биолог, атеист и хуманист, с над 10 книги и над 2 милиона продадени копия на само една от тях. Става известен през 1976 г. още с първата си книга „Себичният ген“, а провокативният бестселър „Делюзията Бог“, публикуван и у нас от издателство „Изток-Запад“ преди няколко години, му носи световна слава. Обявен за един от четирите конника на новия атеизъм“, той посвещава огромна част от своя живот на разпространението на рационалния поглед към света, на еволюционните идеи и научното самосъзнание, сблъсквайки се в публични дебати с редица теолози и дори колеги учени.

Презентацията на проф. Докинс на Софийския фестивал на науката ще бъде на 16 май (събота) от 18:30ч. на Голяма сцена на Театър София. За първото си посещение в България той е избрал темата „По-странна отколкото можем да предположим“.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top