fbpx
Начало » Любопитно » Провежда се първото специализирано изложение за студентски бригади в САЩ

Провежда се първото специализирано изложение за студентски бригади в САЩ

  • netpro
  • 08 ное. 2016
  •  Коментарите са изключени за Провежда се първото специализирано изложение за студентски бригади в САЩ
wat 1 0 0

На 9 ноември, 2016 г. (сряда) в хотел Витоша, Студентски град, ул. Росарио 1, от 11:00 до 16:00 ч. ще се проведе първото специализирано изложение за студентски бригади в САЩ.  Целта на изложението е да предостави пълна информация на българските студенти за изискванията и възможностите на програмата за междукултурен обмен Work and Travel, както и варианти за финансиране на пътуването, избор на работни оферти, условията на труд и живот в отделните щати и всичко свързано с живота зад океана. Ще бъдат представени първите работни оферти за лято 2017 г., измежду които кандидатите ще могат да избират според региона, работните позиции и размера на заплащане.  

Участие в изложението ще вземе и г-жа Лорен Джонсън, вицеконсул на САЩ в България, която от 13.00 ч. ще се срещне с българските студенти.  

Ще бъдат проведени и обучителни семинари за това как кандидатите да си изготвят успешно CV за намиране на работа в Америка и какви потребителски кредити могат да ползват, за да финансират пътуването си.

Професионални консултанти ще се срещнат със студентите, за да ги запознаят със спецификата и възможностите за работа в различните щати на Америка като Аляска, Ню Джърси, Охайо, Ню Йорк и др. Свои специализирани продукти за студенти ще представят застрахователни и самолетни компании.  Студенти, които вече са пътували по програмата, ще споделят собствен опит при избор на работни оферти и ще предоставят полезни съвети на пътуващите за първи път.

 

Програмата Work and Travel  (WAT) e най-голямата международна програма, която над десет години позволява на студенти от цял свят да работят и живеят в САЩ през лятото. По нея всяка година пътуват около 6000 български студенти, избрали да учат в България като програмата е основен източник на доходи за финансиране на образованието на значителна част от тях. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top