fbpx
Начало » Бакалавър » Приключи ремонта на най-голямата аудитория на СУ

Приключи ремонта на най-голямата аудитория на СУ

  • netpro
  • 08 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Приключи ремонта на най-голямата аудитория на СУ
SU -kliment-ohridski

На 15 април 2015 г. в 18.00 часа ще бъде официално открита изцяло реконструираната 272-ра аудитория в Ректората на Софийския университет „Св. Климент Охридски“.

На 24 юли 2013 г. ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дин Иван Илчев, председателят на фондация „120 г. Юридически факултет на СУ “Св. Кл. Охридски“ и декан на Юридическия факултет на Софийския университет проф. Сашо Пенов и изпълнителният директор на Фондация „Америка за България“ Десислава Тальокова подписаха споразумение за ремонт и преоборудване на 272-ра аудитория, място, в което хиляди студенти на Софийския университет са получили своето образование.

Фондация „Америка за България“ предостави най-голямото дарение в размер на 1 200 000 лева. Фондация „120 години Юридически факултет при СУ „Св. Климент Охридски“, учредена през 2012 г. по повод 120-годишнината на Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, събра повече от 150 000 лева дарения от бивши студенти, преподаватели и фирми за финансиране на проекта. Софийският университет осигури 150 000 лева за реализацията на мащабното обновяване.

Фондация „Америка за България“ предостави архитектурно заснемане на залата и изготвения концептуален архитектурен проект за залата и фоайето от Lee H. Skolnick Architecture + Design Partnership Team от Ню Йорк. Автори на окончателния проект за цялостната реконструкция на 272-ра аудитория са архитектите от ZOOM АРХИТЕКТУРНО СТУДИО ООД. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top