fbpx
Начало » Бакалавър » Приключва първият сезон на проект ABLE Mentor

Приключва първият сезон на проект ABLE Mentor

  • netpro
  • 25 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за Приключва първият сезон на проект ABLE Mentor
IU-Varna

На 27 юни 2015 година приключва първият сезон на проект ABLE Mentor за град Варна, който се осъществява от Икономически университет – Варна чрез сектор „Алумни и кариери“ и Студентски съвет. Реализирането му е в подкрепа на Варна – Европейска младежка столица 2017.

Проектът е на доброволен принцип. Разработен е от Асоциацията на българските лидери и предприемачи (ABLE). Той цели повишаване мотивацията на учениците и развиване на потенциала им. Проектът създава менторски взаимоотношения между студенти и млади професионалисти с ученици от горен курс на обучение.

Четири месеца 15 екипа от ментори и ученици работиха по подготовката на общи проекти, трупаха взаимни знания и опит, развиваха своите качества и умения и създадоха много нови и полезни контакти. Учениците са представители на 7 варненски гимназии.

Разработените проекти от екипите са социални, личностни и бизнес идеи. Някои от техните теми са: „Фестивал „Варна Еврофест 2015“, „Да съхраним Българското“, „Bike – skate парк“, „Светъл лъч“, „Избери и бъди“, „EDUCATION INFO BG“, „За по-интересно образование“ и др.

За град Варна последното събитие от сезона ще се проведе в Икономически университет – Варна, зала 446 от 12:00 ч. до 17:00 ч. на 27.06.2015 г. (събота). По време на събитието всички участници ще представят своите финални презентации, ще разкажат до къде са стигнали с проектната си дейност и какво им предстои още да направят за реализацията на проектите. Учениците и менторите ще получат сертификати за високи постижения.

Събитието ще е открито за желаещи да видят какво са направили тинейджърите и какви са техните визии за едно по-добро общество. Заповядайте и вие, за да станете част от закриващото събитие в първия сезон на ABLE Mentor за град Варна. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top