fbpx
Начало » Бакалавър » Преподавателите по икономика в България се събраха на национална среща

Преподавателите по икономика в България се събраха на национална среща

  • netpro
  • 27 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Преподавателите по икономика в България се събраха на национална среща
VUZF

На 26 април 2016 г. се проведе Първата национална среща на преподавателите по международна икономика в България, организирана от Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ).  В кръглата маса, на тема “Предизвикателствата пред преподаването на дисциплини по международна икономика”, участваха преподаватели от 8 висши училища в страната.

Дискусията беше открита от ректора на ВУЗФ доц. д-р Григорий Вазов. Специален гост на събитието беше проф. Хю Меткалф – дългогодишен преподавател по международна икономика в Newcastle University, който представи опита на британските университети в преподаването на международна икономика и налагащите се промени след кризата.

Участниците в дискусията обмениха идеи за сближаване на учебните планове по международна икономика, за диференциация на учебния материал в бакалавърската и магистърската степен, за подобряване на базовите макроикономически знания като основа за надграждане на знанията в международната икономика.

Като резултат от събитието беше взето решение да се създаде ресурсна информационна платформа за преподавателите по тази дисциплина, която да се организира от ВУЗФ и в която преподавателите да обменят публикации, лекции и материали, подобряващи учебния процес, както и информация за събития в тази област. Участниците се обединиха около  идеята за провеждане и на бъдещи срещи. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top