fbpx
Начало » България » Предлагат президента на ВУЗФ за управител на БНБ

Предлагат президента на ВУЗФ за управител на БНБ

  • netpro
  • 10 юни 2015
  •  Коментарите са изключени за Предлагат президента на ВУЗФ за управител на БНБ
vazov

ПГ на Патриотичния фронт предлага Григорий Вазов за управител на Българска народна банка. Това беше обявено на брифинг в парламента от председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов. 

Националистът определи проф. Вазов като „Човек с безспорен авторитет, автор на редица книги и учебници. Известен и уважаван заради своите принципи и морал”.

Доц. д-р Григорий Вазов е ректор на Висшето училище по застраховане и финанси. Той започва академичната си кариера през 1976 година като асистент в катедра „Финанси и креди” на СА „Д.Ценов”, град Свищов. Изпълнява длъжността декан на Финансово-счетоводния факултет на УНСС. От 1991-1994 заема постовете съветник на министъра и зам.-министър в Министерството на промишлеността, търговията и услугите. Бил е член на СД на Международната банка за икономическо сътрудничество и на Международната инвестиционна банка. 

До момента са известни две официални кандидатури – на финансиста от МВФ Димитър Радев, която беше представена от ГЕРБ на всички парламентарни групи, и на Бисер Манолов, предложен от „Движение България на гражданите“. Към поста проявява интерес и експертът от ЕБВР Камен Захариев, но засега не е известно да ли е подкрепен от някоя политическа сила, 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top