fbpx
Начало » Бакалавър » Практическото образование в бизнес училищата дава резултат

Практическото образование в бизнес училищата дава резултат

  • netpro
  • 10 юли 2015
  •  Коментарите са изключени за Практическото образование в бизнес училищата дава резултат
adam smith chart2

Всеки трети успешно завършил Колежа „Адам Смит“ преминава на друга, по-висока позиция в работата си. Това показват резултатите от проучване между последните три випуска на учебното заведение.

Повече от половината завършили Колежа отчитат повишение на приходите на своята фирма или на заплатата си. Мнозинството (44,12%) са в диапазона от 5% до 20% повишение, всеки десети е „забогатял“ с повече от 20% след двугодишната програма на колежа.

Прави впечатление, че завършилите, които декларират понижение на доходите си, всъщност са новите предприемачи – всички отговорили са напуснали местоработата си и са създали собствени фирми.

Като основно предимство на бизнес-училището колежаните изтъкват подбора на преподаватели и ментори. Те са действащи специалисти в бизнеса, преподаватели в търговски гимназии и висши учебни заведения с икономическа насоченост, управленски консултанти. Гост-лектори са управленски кадри от български и международни компании, както и консултанти по международни проекти, работещи у нас

Участниците в проучването оценяват високо и неформалната среда на преподаване, където са елиминирани стандартните за висше училище банки и аудитории. Много често в програмата на един предмет се включва и втори преподавател, който да обяснява взаимовръзката между различните области и да подпомага интер-дисциплинарния подход в усвояването на нови знания и умения.

Според участниците в проучването, повишението на приходите или оборота на фирмата има връзка с обучението, твърдят анкетираните. За 38.24% от тях има пряка връзка между придобитите знания и умения и по-високата заплата. За други 35.29% връзката е непряка, като твърдят, че част от знанията и уменията са причината за повечето приходи или по-високата заплата. 

Колеж „Адам Смит“ доказва, че продължаващото обучение в България е реалност – мнозинството от колежаните са активни работещи на възраст до 45 години и само 1/3 са младежи до 30 години.

 

 adam smith chart

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top