fbpx
Начало » България » Правят демонстрации по роботика в средното училище към ТУ София

Правят демонстрации по роботика в средното училище към ТУ София

  • netpro
  • 13 апр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Правят демонстрации по роботика в средното училище към ТУ София
photo verybig 1270732

Единственото по рода си средно училище за информационни и комуникационни технологии – Технологично училище „Електронни системи“ (ТУЕС) – към Техническия университет – София, отваря врати за посетители, ученици от други училища и техните родители на 23 април 2016 г., събота, от 10:00 до 16:00 ч. Училището се намира в жк Младост 1 (ул. „Владимир Пашов“ 2, до УМБАЛ „Св. Анна“).

Посетителите ще могат да присъстват на специализирани демонстрации по роботика, програмиране, компютърни мрежи, вградени микрокомпютърни системи, електронни елементи, електротехника и др. Предвидени са срещи с преподаватели и ученици от ТУЕС, както и със завършили ученици, които днес са успешни професионалисти, ръководители или основатели на компании в сферата на информационните и комуникационните технологии. Гостите на ТУЕС ще се запознаят и с основните учебни планове на двете специалности Системно програмиране и Компютърни мрежи, и ще научат повече за начините на преподаване и уникалните постижения в подготовката на успешни ИТ кадри.

Пълната програма на Деня на отворени врати е достъпна в сайта на събитието, като демонстрациите се повтарят преди и след обяд, за да могат посетителите да изберат удобно за тях време. Основните презентации ще започнат в 10:30 и в 13:30 ч.

В техническите демонстрации в Деня на отворени врати ще участва отборът на ТУЕС, който спечели всички призови места на Националното състезание по компютърни мрежи през 2015 г., както и отборът на ТУЕС, който наскоро се класира в челната шестица в Европейското университетско рали за автомобили, управлявани с вграден микропроцесор в Германия. Своя презентация ще направят и ученици от 11 клас, които организират ученическото състезание по програмиране в ТУЕС Hack TUES. На място ще могат да се видят и постиженията на учениците от ТУЕС в областта на литературата, фотографията и спорта.  

Директорът на ТУЕС доц. д-р инж. Стела Стефанова казва: „ТУЕС е много повече от училище. ТУЕС е общност, която работи в името на качественото ИТ образование и  успешната кариера на всеки един наш възпитаник. Преподаватели, завършили и настоящи ученици са посветени на каузата за практически ориентираното образование. В Деня на отворени врати ще демонстрираме духа на тази общност и ще покажем как живеят и се развиват нашите ученици.“

Денят на отворени врати в ТУЕС се организира със съдействието на Асоциацията на завършилите ТУЕС, която обединява повече от 500 завършили възпитаници на ТУЕС, и работи за популяризиране на постиженията на училището.

През 2016 г. ТУЕС ще приема ученици в две специалности – Системно програмиране и Компютърни мрежи. Документи се приемат до 26 май 2016 г., а специализираният приемен изпит по математика ще бъде на 28 май 2016 г. Първото класиране ще бъде обявено на 23 юни 2016 г. 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top