fbpx
Начало » България » По случай 15-тата си годишнина ВУЗФ дарява ценни свои издания

По случай 15-тата си годишнина ВУЗФ дарява ценни свои издания

  • netpro
  • 02 ное. 2016
  •  Коментарите са изключени за По случай 15-тата си годишнина ВУЗФ дарява ценни свои издания
LAN4626

Като част от събитията по отбелязване на предстоящата 15-та годишнина от създаването на Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) и на 10-тата годишнина от създаването на издателството Св. Григорий Богослов към висшето училище, кулминацията на които ще бъде през 2017 г., ВУЗФ дари близо 2800 тома от своите издания на учители от средните училища в страната, библиотеки на профилирани икономически гимназии, както и на някои от основните национални финансови, осигурителни и застрахователни институции.

Сред дарените институции са Сметна палата, Комисия за финансов надзор, Национален осигурителен институт, Община Сопот, Синдикат на българските учители, СОУ „Любен Каравелов“, гр. Копривщица, Народно читалище „Хаджи Ненчо Дончев Палавеев”, гр. Копривщица, редица застрахователни и пенсионноосигурителни дружества.

В основата на дарението на учебници, учебни помагала и специализирана литература в областта на икономиката стои желанието на ВУЗФ да разшири и обогати връзките между академичното познание и бизнеса, между образователните стандарти във висшето и в средното образование, както и идеята за обмен на съвременни концепции, тенденции и приложни изследователски практики.

Авторите на учебниците са преподаватели във ВУЗФ и са едни от най-авторитетните имена в областта на финансите, счетоводството, застраховането, осигуряването, маркетинга, предприемачеството, иновациите, soft skills и др. 

Изданията на ВУЗФ представляват ценна научна литература не само за студентите, изучаващи съответните дисциплини, но и за всички онези професионални кръгове, които са посветени на проблемите на икономиката и финансите.

Даренията бяха приети с огромна благодарност и признателност за усилията да бъдат утвърдени контакти, посветени на една обща мисия – добре подготвени кадри от образователните институции в страната, които да имат адекватна на нуждите на бизнеса академична компетентност.

Дарителската кампания ще продължи и през 2017 г. Тя ще се проведе в рамките на серия обучителни конференции и квалификационни курсове, в чийто основен фокус отново ще бъдат средните училища, учителите и обогатяването, развиването и обновавянето на информационните им източници

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top