fbpx
Начало » България » Почетен гост на дипломирането на 23-я випуск на Американския университет в България ще бъде бившият посланик на САЩ Джон Байърли

Почетен гост на дипломирането на 23-я випуск на Американския университет в България ще бъде бившият посланик на САЩ Джон Байърли

  • netpro
  • 19 май 2017
  •  Коментарите са изключени за Почетен гост на дипломирането на 23-я випуск на Американския университет в България ще бъде бившият посланик на САЩ Джон Байърли
Amerikanski

Н.Пр. Джон Байърли, посланик на САЩ в България (2005 – 2008), ще поздрави 194-те бакалаври на Американския университет в България (АУБГ). Церемонията по дипломирането на двадесет и третия випуск на университета ще се състои на 21 май 2017 г. от 10:30 ч. на централния площад в Благоевград.

Бакалаври от 17 държави ще получат дипломите си пред своите близки, преподаватели, общественици и представители на бизнеса. Около половината от завършващия випуск са българи, а останалите идват от държави като САЩ, Грузия, Русия, Албания, Казахстан и Украйна. В церемонията ще участват и 23 студенти от четиринадесетия випуск на Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри на АУБГ в София.

65% от студентите на АУБГ завършват висшето си образование с две специалности – възможност, която предоставя американското образование в стил liberal arts. „Бизнес администрация” е най-предпочитаната специалност сред завършващите – 35%, следващите са „Икономика”, „Политически науки и международни отношения”, „Журналистика и масови комуникации“ и „Информационни системи”.

Отличник на випуска с 4.00 (по четирибалната система за оценяване) е Стефан Иванов от Сливен, който се дипломира с две специалности – “Математика” и “Компютърни науки”. Втори по успех са Алекс Ангелов от Габрово със специалности “Компютърни науки” и “Икономика” и Десислава Вълкова от Берковица, която завършва с две специалности – “Бизнес администрация” и “Информационни системи”, както и подспециалност “Икономика”.

Реч от името на завършващите Магистърската програма по бизнес администрация за ръководни кадри ще произнесе Даниела Арабаджийска, мениджър “Ключови клиенти” в Procter&Gamble.

Приветствия към випуска ще поднесат председателят на Настоятелството на АУБГ Иван Манев и в. и. д. президент на университета д-р Стивън Съливан, а от името на абсолвентите реч ще произнесе Алекс Ангелов. Кратко приветствие ще поднесе и заместник-посланикът на САЩ в България Мартина Стронг. 

Почетен оратор на тазгодишната церемония ще бъде Н. Пр. Джон Байърли – посланик на САЩ в България от 8 септември 2005 до 25 юни 2008. През 2008 година е награден с орден „Стара планина“ „за изключително големите му заслуги за развитие на отношенията между Република България и Съединените американски щати и по повод окончателното му отпътуване от страната.“

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top