fbpx
Начало » България » Политиците с много условия за приемането на Меглена Кунева за просветен министър

Политиците с много условия за приемането на Меглена Кунева за просветен министър

  • netpro
  • 01 февр. 2016
  •  Коментарите са изключени за Политиците с много условия за приемането на Меглена Кунева за просветен министър
Kuneva-kakvo-izluchvane-jpg

Министър-председателят Бойко Борисов приема излъчената от Реформаторския блок кандидатура на вицепремиера Меглена Кунева за министър на образованието и науката и в сряда ще внесе номинацията й за гласуване в Народното събрание, съобщиха от пресслужбата на кабинета.

Борисов е имал среща с вицепремиера Кунева, в рамките на която двамата са обсъдили ускоряването на реформите в образованието и приемането на строго антикорупционно законодателство.

По-рано днес министърът на образованието и науката проф. Тодор Танев е депозирал своята оставка в Министерския съвет. Заместник-министърът Ваня Кастрева днес също е депозирала оставка, съобщи Нова тв.

АБВ и Патриотичния фронт подкрепят кандидатурата на Меглена Кунева за просветен министър, но при определени условия.

„Oсвен по учебните програми, ние ще поставим въпроса на г-жа Кунева какви промени мисли да прави по посока на патриотичното възпитание, по посока на общото, заложено в програмата за стабилно управление и изискване за възпитаването на децата в дух на родолюбие, защото до момента не виждаме някаква промяна в тази посока“, уточни съпредседателят на партията“, коментира Валери Симеонов от ПФ.„

Той отбеляза, че дори да подкрепят кандидатурата й, от Патриотичния фронт ще оттеглят подкрепата си, ако тези условия не бъдат изпълнени.

От АБВ заявиха, че също биха дали подкрепата си, но не й преди да чуят вижданията й за поста.

Хасан Адемов от ДПС заяви пред БНР, че партията остава в опозиция по този въпрос.

Източник: Vesti.bg

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top