fbpx
Начало » България » Пламен Николов показа дипломите си

Пламен Николов показа дипломите си

  • j.yaneva
  • 04 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за Пламен Николов показа дипломите си
Пламен Николов дипломи

Снимка: Цветан Томчев

„Сега ще ви разкажа всичко за моето образование с документи“. Това каза пред журналисти кандидатът за премиер на „Има такъв народ“ Пламен Николов.

„От средното си образование до последното, което съм придобил“, допълни той.

Николов показа дипломната си за средно образование. „Справка към дипломна за допълнителна квалификация – старогръцки, латински език, обща-икономическа теория, философия на правото“.

„Дипломна за висше образование на образователно-квалификационна степен „магистър“ по специалност „философия“ от СУ „Климент Охридски“. През 2000 г. специалност „философия“ се завършваше с десет семестриален курс – бакалаври нямаше“, обясни той.

„Справка за моя успех – пълен отличник по абсолютно всички предмети, свързани с философски дисциплини“, каза Николов.

 

„Дипломна работа – „Философската рефлексия и смяната на научните познавателни парадигми“ от 2000 г., с посвещение на бъдещата ми жена“, посочи той.

Пламен Николов показа и договор за стипендия на „Ернст Мах“ от Австрийското дружество за академичен обмен.

„Всичко това доведе до дипломната ми за „доктор“, посочи той. „Който се съмнява дали имам дисертация, ето, имам“, показа Николов. „Автентична е с праха и пепелта от преди 20 години“, допълни той.

„Който иска да я чете, може да заповяда в Народна библиотека. От МОН казаха, че искали разрешението ми, за да я публикуват. Няма да им го дам, защото ще я издам аз, за да мога да я публикувам по начина, по който искам и за да разберат, че всеки научен труд, трябва да се заплаща“, обясни Николов. „Всеки, който иска да я има, трябва да си я купи“, допълни той.

 

Относно плагиатството Николов обясни, че неговия кабинет планира да създаде електронна система с изкуствен интелект. „След като тя се въведе ви гарантирам, че плагиатството рязко ще спадне”, категоричен е той.

„Философ съм. Не съм юрист, икономист, анархист, както се пееше в песента на „Щурците“. Не подценявайте философското образование. Най-големите умове в политическия свят са завършили философия: Хенри Кисинджър, Хелмут Кол, Дейвид Камерън, Беназир Бхуто. Не го превръщайте в махленски спор. Нали искаме друг тип политика, нека да я направим. Съвсем скоро ще видите абсолютно всичко“, каза Николов.

Източник: Труд

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top