fbpx
Начало » Любопитно » От 14 до 17 май в Театър София и парк Заимов ще се проведе Софийският фестивал на науката.

От 14 до 17 май в Театър София и парк Заимов ще се проведе Софийският фестивал на науката.

  • netpro
  • 13 май 2015
  •  Коментарите са изключени за От 14 до 17 май в Театър София и парк Заимов ще се проведе Софийският фестивал на науката.
technology

Официалното откриване е от 18:30ч. на 14 май (четвъртък) на Голяма сцена на Театър София със специално издание ALL STARS на конкурса за популярна на наука „Лаборатория за слава FameLab“. За първи път на сцената ще се изправят подгласници на победителите от осемте предишни издания на конкурса в България. Те всички са станали много по-опитни учени, откакто грабнаха сребърната или бронзова статуетка за своите увлекателни разкази за науката. В откриването ще участват представители на Британски съвет, МОН, Столична община и Мтел.

„Софийският фестивал на науката е за тези, които искат да открият и разберат чудесата на света около нас.“- обясняват организаторите. Той цели да повиши интереса на младите хора и децата към науката и да информира широката общественост за най-новите теми, по които работят учените в България и по света. По традиция четирите дни на фестивала, от 14 до 17 май, ще предложат богата програма от над 60 събития за всяка възраст, професия и занимание. Фестивалните сцени в Театър София и шатрите в парка Заимов ще съберат учени от България, Обединеното кралство, Ирландия, Полша и Испания, за да покажат красотата на науката.

През 2015-та Софийският фестивал на науката отбелязва своя 5-годишен юбилей със забележителна по своя размах програма. Фестивалът се организира от Британски съвет и се провежда под патронажа на Министерството на образованието и науката, в партньорство с Мтел и Столична община. Това е мястото, където границата между култура и наука не съществува, затова събитието е част от Календара на културните събития на Столична община. 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top