fbpx
Начало » България » Близо 20 хил. ученици и учители са одобрени за почивка по програма „Отново заедно“

Близо 20 хил. ученици и учители са одобрени за почивка по програма „Отново заедно“

  • j.yaneva
  • 05 авг. 2021
  •  Коментарите са изключени за Близо 20 хил. ученици и учители са одобрени за почивка по програма „Отново заедно“
Отново заедно

Снимка: БГНЕС

Близо 20 хиляди ученици и учители от 688 училища са одобрени за почивка на държавна издръжка към 31. юли, когато изтече първият етап за кандидатстване по линия на Националната програма „Отново заедно“, съобщиха от Министерството на образованието и науката.

От възможността да летуват за сметка на държавния бюджет са се възползвали близо 18 000 ученици и почти 1900 учители или други педагогически специалисти. За тях държавата отпуска 9,5 милиона лева.

Днес Министерският съвет одобри 1 милион и 200 хиляди лева за над 3800 участници, а преди това с три постановления бяха отпуснати близо 6 млн. лева. Програмата е разчетена за 30 000 ученици и учители с общ бюджет в размер на 15 млн. лв.

В Министерството на образованието вече се приемат заявки за втория етап на кандидатстване. В него отпада ограничението училищата да изпращат на почивка до 7% от своите ученици. Така максимално допустимият брой е 165 участници.

В „Отново заедно“ могат да се включат и училища, които вече са се възползвали от програмата, но в нейния първи етап са получили пари за по-малко от 165 участници.

Нови заявки ще се приемат до края на август или до изчерпване на лимита на програмата. За първите три дни на месец август документи са подали 60 училища. Одобрените досега ученици и учители летуват както в планински, така и в морски курорти.

Източник: БНР

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top