fbpx
Начало » Бакалавър » Открийте как NABA се изправи пред COVID предизвикателството

Открийте как NABA се изправи пред COVID предизвикателството

  • myotova
  • 03 ное. 2020
  •  Коментарите са изключени за Открийте как NABA се изправи пред COVID предизвикателството
covid naba

Открийте как NABA, най-интернационалната академия по изкуствa и дизайн в Италия, се изправи пред COVID предизвикателството

През последните 40 години NABA, Nuova Accademia di Belle Arti, се грижи за своите ученици и винаги поставя нуждите им на първо място. В тези предизвикателни времена NABA реагира бързо на COVID-19 извънредната ситуация, реорганизирайки пространства и академични дейности с една основна цел: да гарантира на 4000-те си студенти в Милано и Рим възможността да продължат своя учебен път, без да пропускат „NABA изживяването“.

NABA КАМПУСИТЕ В МИЛАНО И РИМ

Благодарение на 20 000-те квадратни метра на двата кампуса в Милано и Рим Академията разработи ефективни методи за адаптиране на всички пространства към новите начини на посещение. Пълната безопасност беше особено значима в лабораториите, които са сърцевината на академичния метод за обучение на NABA. В същото време NABA съсредоточи усилия върху дистанционното провеждане на занятията, като го адаптира към мултидисциплинарни и базирани на проекти уроци. Академията постави начало и на иновативни образователни проекти и специални комуникационни канали, за да позволи на студентите и преподавателите си да продължат своето общуване и дидактическите си дейности без никакво прекъсване, където и да се намират. Това е особено важно за международните ни студенти, идващи от повече от 80 различни страни. NABA всъщност е класирана като Академията с най-голям брой международни студенти, а това потвърждава престижа на училището като световноизвестна Академия, фокусирана върху изкуствата и дизайна.

МЕТОДИ ЗА ХИБРИДНО И ОНЛАЙН ОБУЧЕНИЕ

За да отговори на нуждите на всички студенти и да осигури качествено и безопасно обучение, NABA беше сред първите италиански академии, които обявиха учебните си методи за академичната 2020/2021 година.

techlab

За да получават характерното за NABA обучение, комбиниращо теория и базирани на проекти часове, всички ученици посещават Академията „хибридно“. Според този начин на преподаване част от занятията се провежда в кампуса на NABA в малки групи, за да се гарантира спазването на всички мерки за безопасност, а друга част се състои онлайн.

От друга страна, за да имат същите възможности за качествено образование тези студенти, които не могат да пътуват до Италия, NABA предлага и опцията за изцяло дистанционно обучение.

ДЕН НА ТАЛАНТИТЕ В NABA 2020 – ПЪРВО ДИГИТАЛНО ИЗДАНИЕ

Денят на талантите или събитието, популяризирано от NABA Career Service, се завърна през 2020 г. за първото си изцяло дигитално издание.

По време на виртуалното събитие студентите от NABA имаха възможността да се запознаят с водещите компании в областта на дизайна, модата, изкуството и комуникацията и да създадат ценни контакти в своите сфери на специализация. Срещата между учениците и света на труда се съсредоточи върху изследването на визиите за бъдещето на творческата работа и нейните иновации. Видео лекциите с участието на представители на компаниите включваха презентации, дискусии и сесии за набиране на нови кадри. Предоставяха и полезни съвети за света на труда и за най-търсените професионални фигури.

NABA DIGITAL FASHION VIEW 2020 – ЗВУКЪТ НА МОДАТА

NABA стартира иновативна и преработена версия на събитието си в края на учебната година в областта на модния дизайн. Отваряйки fashionview.naba.it, получавате достъп до виртуална среда за разглеждане на колекциите на учениците от последната година в BA/MA моден дизайн. Изложените там проекти са избрани от престижно жури, съставено от журналисти, професионалисти и компании. На адреса можете да откриете и годишното списание, издавано от Академията.

ПРИСЪЕДИНЕТЕ СЕ КЪМ СЛЕДВАЩИЯ ВИРТУАЛЕН ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ

На 12. декември 2020 г. ще се проведе виртуален ден на отворените врати, целящ да представи бакалавърските и следдипломните програми на NABA. Присъединете се към събитието тук!

ГЛЕДАЙТЕ ВИДЕОТО

ЗА КОНТАКТ:

www.naba.it

int.info@naba.it

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top