fbpx
Начало » България » Осем български стартъпа се конкурират с 328 от цял свят за проектно финансиране

Осем български стартъпа се конкурират с 328 от цял свят за проектно финансиране

  • Milena Uzunova
  • 04 авг. 2017
  •  Коментарите са изключени за Осем български стартъпа се конкурират с 328 от цял свят за проектно финансиране

Осем финтех стартъп компании от България се регистрираха за участие във Финтех Акселератор – програмата на Райфайзен Банк Интернешънъл (РБИ) „Elevator Lab“.

По този начин България се нарежда на  четвърто място, заедно с Полша, сред държавите от Централна и Източна Европа (ЦИЕ) след Унгария (13 проекта), Румъния (11) и Словакия (9), съобщиха от Райфайзенбанк България.

Общо 336 стартъп компании с проекти в областта на финансовите технологии от цял свят се възползват от възможността за потенциално дългосрочно партньорство с Групата на РБИ. 13,4% от всички кандидатури са от финтех стартъпи от Австрия, 27,1% от държави от региона на ЦИЕ, а останалите са от Западна Европа, Азия и САЩ, което показва, че Elevator Lab се радва на голям международен интерес, коментират от международната финансова група.

“До края на август ще разглеждаме всички документи и предложения, за да определим 30 проекта, които ще имат възможността да убедят нашето жури в полезността и качеството на концепциите си“, обяви Михаел Хоелерер, пълномощен представител на РБИ, който, наред с други задължения, отговаря и за стратегията за дигитализация на финансовата група.

Петте стартъпа, които евентуално ще вземат участие във Финтех Акселератор програмата, ще бъдат избрани в средата на септември във Виена.

Източник: investor.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top