fbpx
Начало » Бакалавър » Опитът на Слави Трифонов да проведе среща със студентите в СУ засега е неуспешен

Опитът на Слави Трифонов да проведе среща със студентите в СУ засега е неуспешен

  • netpro
  • 19 ян. 2016
  •  Коментарите са изключени за Опитът на Слави Трифонов да проведе среща със студентите в СУ засега е неуспешен
empty-classroom

Провали се референдумът сред студентите от Софийския университет, който трябваше да определи дали да има среща със Слави Трифонов в Алма матер.

Активността е била едва 3%, а за да бъде легитимно допитването, са нужни 13%, става ясно от съобщение на Студентския съвет на СУ.

В референдума са участвали 559 от общо 22 011 студенти. Съветът смята, че причина за ниската активност е системата, която се използва за вота. Тя била „нестабилна“ и затова мнозина не успели да упражнят правото си на глас.

Студентското представителство обаче се ангажира да помогне за организирането на среща извън територията на Софийския университет. Събитието обаче ще трябва да бъде организирано от студентите, които първоначално са поискали такава среща, а не от Съвета.

Вътрешният референдум беше организиран от Студентския съвет, след като ръководството на Университета не позволи провеждането на среща между Трифонов и студентите с мотива, че правилникът на СУ забранява политическата дейност.

Миналата седмица беше обявено, че Слави Трифонов ще гостува във Факултета по журналистика. Студентите от Факултета спорят чия е била идеята за събитието – на студени втори курс или на студента Борислав Орлинов, който разказа своята версия за случилото се.

Проблем за срещата с водещия се оказал големият интерес и малките зали във Факултета. Така темата била повдигната пред Студентския съвет на СУ, който приел идеята и се заел с организацията. Ден по-късно ръководството на Алма матер реши да не допуска Трифонов в университета. Това доведе до свикването на извънредно заседание на Студентския съвет, на което пък не бяха допуснати журналисти. Засега срещата на водещия със студентите е отложена.

Източник: Offnews

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top