fbpx
Начало » България » Община Самоков откри нов СТЕМ център

Община Самоков откри нов СТЕМ център

  • bobi
  • 14 апр. 2021
  •  Коментарите са изключени за Община Самоков откри нов СТЕМ център

Днес официално бе открит СТЕМ центъра в училище „Митрополит Авксентий Велешки“ – едно иновативно училище, в което традицията и дигиталните технологии се срещат. В новия център ще се изпълняват четирите елемента на образователната промяна -интегритет – физическа, архитектурна, техническа и образователна среда.

Тържествен водосвет с пожелание за здраве на всички ученици и преподаватели и успех на новия център, отслужи архиерейският наместник Отец Михаил Колев. Сред гостите на събитието бяха кметът на общината Владимир Георгиев, Росица Иванова – началник на Регионалното управление по образование, проф. Кичева от Югозападния университет, експерти от инспектората, представители на строителния екип и на фирмата-доставчик на модерната техника за центъра, Зорница Страхинова от образователния сайт „Уча се“, партньори на училището, колеги директори на учебни заведения от общината, преподаватели.

Кметът Владимир Георгиев, директорът на учебното заведение Ирена Коцева и началникът на Регионалния инспекторат Росица Иванова тържествено прерязаха лентата на новия СТЕМ център, след което всички гости имаха възможност да го разгледат.

Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Центърът предоставя всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено обучение по природни науки и информационни технологии в училище. Учениците ще се обучават в среда и чрез методи, близки до бизнеса и реалния живот. За радост именно в Самоков се намират две от 50те одобрени за финансиране проекти в цяла България. Това са училищата „Митрополит Авксентий Велешки“ и Гимназия „Константин Фотинов“, където също предстои откриване на такъв център.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top