fbpx
Начало » Бакалавър » Обучение в Китай: по стъпките на една от водещите световни икономики

Обучение в Китай: по стъпките на една от водещите световни икономики

  • netpro
  • 06 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Обучение в Китай: по стъпките на една от водещите световни икономики
China-Skyline-Shanghai

Обучението в Китай започва да се превръща в глобална тенденция за студентите от всички континенти, включително и от Европа. Над 300 000 студенти от цял свят вече учат или завършват висшето си образование в Китай.

Китай вече е най-силната икономика в света и ще оказва влияние на международните отношения на всички държави, включително и на нашата.

В страната продължават да се увеличават чуждестранните инвестиции през 2013 г. са били $117.6 милиарда. Китайските корпоративни инвестиции в глобален мащаб също растат. Към момента три от Топ 10 компаниите в световната класация Forbes 500 са китайски за сравнение – две са от САЩ.

Тези международни тенденции обуславят търсенето на компетентни специалисти, завършили образованието си в Китай и запознати с динамиките в региона, местната култура и бизнес среда. Възпитаниците на китайските университети започват да се нареждат сред най-търсените кадри, тъй като разполагат с много конкурентни умения, необходими в момента на пазара на труда.

На студентите от България сега също се предоставя възможност да придобият висше образование в Китай и да развият международния си кариерен потенциал.

На 16 април в София ще се проведе първата по рода си съвместна презентация на два от водещите китайски университети Nankai University и Dongbei University of Finance & Economics.

И двете висши учебни заведения предлагат възможност да се изучават бакалавърски и магистърски програми на английски език в два от най-стратегическите центрове за търговия и промишленост – Тиендзин и Далян.

Dongbei University of Finance & Economics е в челната тройка на китайските университети, специализирани в областта на финансите, банковото дело и икономиката. Университетът предлага следните програми: бакалавърска и магистърска степен по международен бизнес мениджмънт и мениджмънт в туризма, както и двугодишна магистратура по международна търговия и китайски науки.

Nankai University е класиран на 11-о място в Китай и е сред Топ 350 в света. Той предлага 6-годишна програма по медицина, както и MBA програма и магистратури по международни отношения и международна икономика и бизнес.

Таксите за обучение за бакалавърските и магистърските програми в двата университета са около USD 10 000 на година, а за MBA програмата – USD 27 400 общо за пълния курс на обучение.  Dongbei University of Finance & Economics предлага една стипендия от USD 1500 и една стипендия от USD 2900 специално за български студенти.

В рамките на своето обучение в Китай международните студенти имат възможност да се запознаят с една богата култура и да изградят стабилна основа за своята бъдеща кариера.  Интересен факт е, че макар владеенето на китайски език да не е изискване за нито една програма на обучение в страната, голяма част от завършилите споделят, че за тях е било интересно да го изучават.

Университетските бази са изключително модерни и с всички технологични новости. 92% от студентите горещо препоръчват програмата в Китай.

Информационната среща в София ще се проведе на 16 април от 18:30 ч в хотел Кемпински. Предварителна регистрция ТУК

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top