fbpx
Начало » Бакалавър » Обучават педагози и родители в Шумен да се справят с компютърната зависимост при децата

Обучават педагози и родители в Шумен да се справят с компютърната зависимост при децата

  • netpro
  • 14 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Обучават педагози и родители в Шумен да се справят с компютърната зависимост при децата
technology

Проблемите на взаимодействието на детската градина със семейството и преодоляване на интернет и медийната зависимост на децата, са основните акценти на двудневното обучение, което ще преминат педагози и родители в Шумен, информира сайтът Topnovini. Обучението се провежда в зала 363 на община Шумен и се води от доц. д-р Стефка Динчийска от ДИПКУ – Стара Загора.

Обученията са в рамките на проект за регионално партньорство Коменски „Насърчаване на ученето чрез позитивна медийна среда“. Координатор на проекта и ЦДГ№25 „Братя Грим“ с партньори НУ “Илия Р. Блъсков” и Община Шумен. Влиянието на медиите върху децата е акцентът на първия ден на обучението, в което се включиха педагози от детските градини в Шумен.

Утре обучението продължава с родители като темата е „Безопасна среда в съвременното медийно пространство за децата ни“. “Родителите и учителите трябва да си подадат ръка, за да се справят със зависимостта на децата от интернет, медиите, компютърните игри”, е съветът на доц. д-р Стефка Динчийска.

Според нея няма как поотделно родители и учители да се справят с проблема: “Има деца, които са обсебени от компютрите. Родители споделят че не могат да се справят със зависимостта на децата от компютърните игри. Няма живо общуване, има общуване чрез дадено устройство. Това води до притъпяване на социалната и емоционалната чувствителност на децата. Децата не са приятели в общуването, са приятели във фейсбук, каза доц. д-р Динчийска.

Тя допълни, че за разрешаването на проблема между семейството и детската градина трябва да се постигне единодействие, взаимно разбирателство. 

 

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top