fbpx
Начало » Любопитно » Образователен таблет от ново поколение разпалва интереса на учениците към науката

Образователен таблет от ново поколение разпалва интереса на учениците към науката

  • netpro
  • 03 апр. 2015
  •  Коментарите са изключени за Образователен таблет от ново поколение разпалва интереса на учениците към науката

Издателство на мултимедийни знания Сирма Медия, което е част от Сирма Груп, ще пусне на българския пазар ново поколение Android – базиран таблет, който е специално създаден за образователни цели. Моделът einstein™ Tablet+ се отличава с богатия си набор от вградени датчици, което го превръща в истинска мобилна научна лаборатория, позволяваща на учениците да правят разнообразни експерименти и да се докоснат до науката по един съвсем нов и достъпен начин.

Таблетът е разработен от компанията Fourier Education, която е лидер в сферата на технологичните решения, насочени към обучението по науки (физика, химия, биология, опазване на околната среда и т.н.). За сега той се предлага само във версия с операционната система Android, но е възможно в бъдеще да се появят и модели с други платформи.

„Бурното развитие на мобилните технологии през последните години промени изцяло живота ни и образованието не прави изключение от тази тенденция. Иновативният таблет einstein™ е доказателство за това, как отворените мобилни платформи водят до появата на ново поколение научно оборудване, което не отстъпва по своята производителност и функционалност на традиционните лаборатории, но е много по-компактно и удобно за работа. Достъпната цена на тези устройства, както и факта, че те работят с една позната на много учители и ученици операционна система ще позволи повече ученици да се докоснат до чудесата на науката, да изживеят по един нов начин досега си с нея и преди всичко – да се забавляват, докато придобиват нови знания“ – сподели Илиян Узунов, ръководител на Сирма Медия.

Продуктът разполага с всички характеристики на един пълноценен Android – базиран таблет. Той е оборудван с GPS модул, две вградени камери, HDMI порт за свързване с проектор или монитор, поддържа безжичните стандарти Bluetooth и Wi Fi, и работи с всички приложения, създадени за мобилната операционна система Android.

Това, с което моделът е по-интересен, обаче са неговите подобрения и функционалности, насочени специално към образованието в часовете по науки. На практика einstein™ Tablet+ предлага всичко, от което един учител би могъл да има нужда, за да ангажира вниманието на своите ученици и да направи техния урок по-интересен. Устройството се предлага с включени разнообразни мултимедийни експерименти по биология, химия, физика, природни науки и психология. Освен това учителите и учениците могат да създават и собствени уроци, използвайки креативната платформа einstein™ Activity Maker на Fourier Education.

Друга важна особеност на таблета са неговите осем вградени сензора за влажност, ултравиолетово лъчение, сърдечен ритъм, температура, светлина, акселерометър и сила на звука, които могат да се използват в различни научни експерименти. Освен това към устройството могат да бъдат добавяни и други външни сензори, за по-комплексни и креативни експерименти.

Това разширява значително възможностите на учителите и на практика разширява границите на изследванията им до тяхното въображение и това на учениците им. Самите ученици разполагат със свободата да създават, тестват и анализират различни експерименти и да преоткриват своя свят по един впечатляващ нов начин. Таблетът се предлага с приложението за анализ на данни Fourier™ Education’s MiLAB, което позволява на учениците лесно да събират, интерпретират и разбират данните от техните опити.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top