fbpx
Начало » Новини » Образованието е ключа за преборване на тероризма, заявиха световни лидери в Дубай

Образованието е ключа за преборване на тероризма, заявиха световни лидери в Дубай

  • netpro
  • 14 мар. 2016
  •  Коментарите са изключени за Образованието е ключа за преборване на тероризма, заявиха световни лидери в Дубай
Dubai

За глобален ангажимент в борбата срещу тероризма и войнстващия екстремизъм чрез образование призоваха днес участниците в световния образователен форум в Дубай. Обсъдени бяха различни политики за насърчаване на сътрудничеството между министерствата и използването на технологиите за подобряване на качеството на образованието и осигуряване на равен достъп до него.

„Училището трябва да възпитава в глобално гражданство и толерантност и на света са необходими граждани с позиция“. -Това заяви генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова в Дубай. Заедно с бившия министър-председател на Великобритания Тони Блеър тя призова за общи усилия в световен мащаб за борба срещу екстремизма чрез образование.

„Затова сега трябва да дискутираме за иновативните практики в образоването. Да заложим на висококвалифицирани учители с модерен подход и лидерски качества в обучението. Да ползваме в световен мащаб опита на държави като Дубай, в които образоването е наистина на световно ниво. Така че – количество да, но повече от всякога качество.“ – продължи Тони Блеър

На фона на засилваща се бежанска криза, разрушаване на световно културно наследство и войнстващ екстремизъм, образованието се превръща в основно средство на противодействие на всички форми на нетолерантност, посочи Ирина Бокова, като подчерта необходимостта от осигуряване на равен достъп до обучение и от повече инвестиции в образованието в бежанските центрове и най-бедните региони на света.

Участниците във форума, световни лидери и учители от всички краища на света, се обединиха около целта през следващото десетилетие да се гарантира качество на образованието.

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top