fbpx
Начало » Бакалавър » Обмислят безплатно висше образование

Обмислят безплатно висше образование

  • bobi
  • 20 май 2019
  •  Коментарите са изключени за Обмислят безплатно висше образование

„Основният проблем на системата е намаляващият брой ученици. Посетил съм 96 общини, в повечето говорим за включването на децата в образователния процес, но при вас този проблем е най-малък.“ Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, цитиран от Дарик.

Министър Вълчев подчерта колко важно развитието на дигиталната компетентност и изучаването на втори чужд език за бъдещето на образованието. Той акцентира и върху възпитателната работа, чиято цел е всяко училище да проведе разговори със семействата за взаимодействие с родителите.

Обмисля се догодина да се регламентира безплатно образование и допълнителни стимули за тези направления във висшите училища, в които има най-голям разрив между бъдещо търсене на пазара на труда и днешното търсене на образование.

Според министъра учителите са най-важният фактор в системата. „Ако имаме добри учители, ще имаме добри специалисти по всички професии“, е казал той и е припомнил, че правителството е заложило 360 млн. лева за догодина за увеличение на учителските заплати и тази политика се изпълнява поетапно.

Източник: www.fakti.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top