fbpx
Начало » Конкурси и стипендии » Някои стипендианти на СУ няма да получат пълните си стипендии

Някои стипендианти на СУ няма да получат пълните си стипендии

  • netpro
  • 14 авг. 2015
  •  Коментарите са изключени за Някои стипендианти на СУ няма да получат пълните си стипендии
SU -kliment-ohridski

Орязване на стипендиите на някои от наградените студенти от Софийския университет. Част от лауреатите на състезания или международни конкурси, които учат в Алма матер, няма да получат цялата сума, полагаща им се от последния програмен период от Европейската оперативна програма, става ясно от репортаж на България Он Ер.

Вместо полагащите им се пет стипендии, шампионите, които учат в Софийския университет, ще получат три. Кандидат-висшистите от Студентския съвет на СУ ни обясниха, че проблемът не е само в Алма матер.  

„Проектът касае европейските стипендии, той е проект от ОП към ЕС за стария програмен период. Проектът е трябвало да приключи 2014 г., но последната година парите са разпределени на два семестъра. Те са първо по-малко и накрая се оказва, че за този семестър не достигат, тъй като се преизпълва квотата за успех“, обясни Симеон Цветков от Студентския съвет на СУ.

Недоразумението се получава заради еднакъв успех на студентите. Тоест, ако в проекта е заложено стипендия да взимат петима кандидат-висшисти с успех 5.85, а в действителност със същия успех са общо двайсет, сумата, която ще получат трябва да бъде значително намалена, за да може стипендии да има за всички. 

Източник: chernomore.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top