fbpx
Начало » България » Нов български университет стартира три нови магистратури

Нов български университет стартира три нови магистратури

  • netpro
  • 28 ян. 2016
  •  Коментарите са изключени за Нов български университет стартира три нови магистратури
NBU 5

„Мениджмънт на развлекателната индустрия“, „Криминология и политики за превенция на престъпността“ и „Кризисен мениджмънт и интернет технологии“ са новите магистърски специалности, започващи от тази пролет в Нов български университет. Това съобщи Евелина Христова – връзки с обществеността на НБУ, в Националния пресклуб на БТА. Срокът за кандидатстване през пролетния семестър за 107-те магистърски програми в университета е 11 февруари, каза тя. Дванадесет от тях са дистанционни, а 13 са на чужд език – френски, английски и руски.

Ректорът на университета д-р Пламен Бочков каза, че няма да има нови бакалавърски програми. Те остават 57 и са в седем области на висшето образование. Той добави, че ще предложат две нови направления в правото – „Корпоративно право“ и „Европейско право“. Освен това, в направленията „Право“ и „Архитектура“ ще бъдат въведени повече часове за практически упражнения, за да се отговори на изискванията на пазара на труда.

Христова съобщи, че е открита нова лаборатория по физика, която ще развива дейността си с помощта на международни организации. През новата учебна година в Созопол ще бъде открита и лаборатория по морска биология. Ректорът на университета каза, че чрез създаването на лабораторията се цели да се увеличи практическото обучение на студентите от специалностите „Биология“ и „Екология и опазване на околната среда.“ по биология и физиологията на морската фауна и по екология. Очаква се да се организира годишна лятна школа по морска биология.

Източник: www.novini.bg

Избрани Университети

Препоръчани Консултанти

Top